Startsida / Inlägg

Programledarna för Melodifestivalen 2021

av tramsfrans

Foto: Jan Danielsson, SVT, Christopher Schauz, Kitty Lingmerth, Lena Philipsson, Peter Knutson, Knut Koivisto, Freddie Boston

Nu står det äntligen klart! Vi har fått ett besked om vilka som ska leda Melodifestivalen 2021, och det är inte mindre än nio personer. De ska tack och lov inte stå på scenen samtidigt, utan är uppdelade i olika veckor. Nedan kommer hela uppställningen i ett pressmeddelande från SVT.

”Åtta av artistsveriges största stjärnor kommer att leda Melodifestivalen 2021 tillsammans med Christer Björkman. Först ut, i premiären den 6 februari, är Lena Philipsson. Sedan följer Anis Don Demina och Oscar Zia. Jason Diakité leder deltävling tre och Per Andersson deltävling fyra. Shirley Clamp är programledare för Andra chansen, och finalen leds av Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani.”

Förra veckan bloggade jag om uppgifterna att Lena PH, Oscar Zia och Måns Zelmerlöw var klara som programledare, vilket alltså visade sig stämma. Det ryktades även om att SVT försökte få tag på Pernilla Wahlgren, vilket uppenbarligen inte gick särskilt bra. Min kvalificerade gissning är att Shirley Clamp eventuellt har Pernillas avböjande att tacka för sitt nya gig, men det är bara en känsla jag har!

Jag tycker iallafall det är bra att SVT tar sitt ansvar och ger Sveriges artister något att göra i vår! I Melodifestivalen finns det bara 28 platser, men nu har man alltså även nio programledarplatser inklusive Christer Björkman som kommer vara med under samtliga veckor. Det är nästan 40 arbetstillfällen!

Istället för att låta en duo eller trio leda programmet så har man spritt ut sina kort den här gången, vilket förhoppningsvis kommer göra programmet mer dynamiskt. Mycket pekar mot att våren 2021 kommer bli en utdragen och tråkig historia för Sverige generellt, och att dessutom vara fast med ett tråkigt programledarpar i Melodifestivalen hade varit en mardröm i den situationen. Nu kan man glädja sig åt att om programmet är dåligt under någon av veckorna så kommer någon annan ta över lördagen därpå.

Det är bara en månad kvar till premiären nu, och jag längtar redan. Melodifestivalen gillar att kalla sig själva för ”Hela Sveriges fest”, men den här våren kan de med fördel byta namn till ”Sveriges enda fest”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB