Startsida / Inlägg

Farmen 2021 – avsnitt 1

av tramsfrans

Foto: Jakob Dahlström, TV4

Nu är det dags igen! Det är premiär för Farmen på TV4! Återigen ska en grupp människor som inte kan något om lantliv samlas på en gård i Småland för att leva som om det vore 1800-tal. Jag har redan sett första avsnittet, och här kommer mina tankar.

Foto: TV4

1: Djuren. I vanliga fall är djur något man måste förtjäna genom slutförande av olika uppdrag, men i årets upplaga av programmet står både hästar och får i sina hagar när deltagarna anländer till gården. Kanske lite väl generöst av TV4 om ni frågar mig! Kor och grisar kommer troligtvis senare, förutsatt att deltagarna sköter sig.

Foto: TV4

2: Deltagarnas yrken. En av höjdpunkterna med varje Farmen-säsong är att man får höra vad deltagarna jobbar med i vanliga fall. Inget yrke är för udda för att representeras, och i år finns det bland annat en barpianist, yogainstruktör, fordonsadelmakare och nagelteknolog.

Foto: TV4

3: Lyxen. Det kanske inte finns wifi, men däremot punschveranda, kakel, fina serviser, rejäla sängkläder och vattenkran i köket (!). Deltagarna välkomnades med kyld öl och kroppkakor utan några krav på motprestation, och det mesta verkar vara lite för bra för att vara sant.

4: Den hjärtliga stämningen. Samtliga deltagare talar sig varma om vilket ”härligt gäng” de hamnat i. En sak kan man dock vara säker på, och det är att situationen när som helst kan eskalera och att konflikter kan uppstå med kort varsel.

5: Valet av den första storbonden! Storbonden får bo i ett eget hus och får en amulett som kan vara viktig senare, men att vara storbonde första veckan och behöva bossa runt personer man inte känner kan vara ett otacksamt uppdrag. Rent taktiskt är det bättre att vänta och låta någon annan göra de första misstagen.

6: Ingen arg äldre person. Det mesta är sig likt på Farmen, förutom att det i årets program inte finns någon arg äldre person med i laguppställningen. Av 17 deltagare så är 12 under 35 år, och den äldsta deltagaren är bara 57. Det är inte Farmen på riktigt utan någon arg gubbe eller gumma, så det kommer kännas tomt.

Foto: Christopher Lanaway, TV4

7: Anna Brolin! Anna Brolin skulle egentligen jobba med fotbolls-EM som blev inställt, och fick istället dra på sig kängor och åka ner till Småland för att ta över efter Paolo Roberto. Ibland blir det inte som man har tänkt sig!

8: Lugnet före stormen. Som ni säkert har märkt så verkar allt vara lite för bra för att vara sant på Farmen. Det kommer troligtvis förändras, och jag hoppas att det sitter en grälsjuk person i en stuga några kilometer bort som kommer in och skapar drama inom kort. Fortsättning följer!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB