Startsida / Inlägg

SVT:s programledarkamp inför Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Stefan Jerrevång och Magnus Sandberg

Många besked har dragit ut på tiden det här året, och ett exempel är vilka som ska vara programledare för Melodifestivalen 2021! Ingenting är ännu bekräftat, men nu börjar det äntligen klarna vilka som kommer få det tuffa uppdraget att skrika ”nuuuuuu kör vi” utan publik på plats. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Christer Björkman vara med som programledare varje vecka eftersom det är hans sista år som härskare på tronen, men vid sin sida kommer han ha artistfavoriter från det förflutna!

”Enligt Aftonbladets källor är ett av namnen Lena Philipsson, 54. Hon har tävlat fyra gånger som artist och ytterligare två gånger som låtskrivare. 2000 och 2003 var hon en av flera programledare för att 2006 leda hela showen på egen hand och hon har medverkar i mellanakter en mängd gånger. Två andra som också tackat ja är Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw, 34, som också gjorde succé som programledare för tävlingen 2010. Även Oscar Zia, 24, uppges ha tackat ja till att leda en av Melodifestivalens sex sändningar i februari eller mars.”

Jag tycker det låter som ett bra koncept att ha olika programledare varje vecka! Om Sverige inte ska tröttna så behöver det hända någonting nytt varje delfinal, och att ha samma programledartrio under sex vinterveckor 2021 kan bli en utmaning ifall någon skulle råka bli sjuk. Nu flyger man istället in Måns Zelmerlöw från Storbritannien, och det tycker jag känns toppen!

”En annan av Aftonbladets uppgiftslämnare berättar att Pernilla Wahlgren, 53, fått frågan om att bli en av Melodifestivalens programledare så sent som i december.

– Pernilla blev tillfrågad för två tre veckor sen, jag vet inte om det kontraktet är påskrivet än, säger källan.”

Att Pernilla Wahlgren ska leda Melodifestivalen 2021 är såklart ingen omöjlighet. Om hon tackar ja så skulle det dock troligtvis innebära en reklamkarantän och att hon inte får synas i andra sammanhang under veckorna runt hennes medverkan, vilket kan bli en utmaning med tanke på hennes övriga uppdrag. Det är roligt att leda Melodifestivalen, men det är förmodligen inte särskilt lukrativt om man jämför med vad hon kan få av andra.

Inga officiella besked har ännu blivit kommunicerade, men mycket pekar alltså mot att det blir säkra programledarkort i tävlingen. Med tanke på att programmet kommer se annorlunda ut med en inställd turné så kan Sveriges schlagerfans behöva en snuttefilt beståendes av Lena PH och andra trygga namn som kan lotsa landet genom hårda prövningar. Det är vi faktiskt värda nästa år!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB