Startsida / Inlägg

Raseriet mot Bingolotto

av tramsfrans

Foto: Mathias Otterberg

Mycket är inte som det brukar, men en sak är iallafall precis som vanligt nu i december. Folk är rasande på Bingolotto med anledning av uppesittarkvällen! I år har kritiken kommit igång redan innan programmet har sänts, eftersom Bingolotto höjt lottpriserna med 100% från 50 kr till 100 kr. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Många har reagerat på att höjningen kommer mitt i coronapandemin, då behovet av glädje och underhållning är som allra störst och många tvingas hålla sig isolerade i jul. Enligt Bingolotto själva har höjningen, från 50 till 100 kronor, varit planerad länge.”

Att klaga på Bingolottos uppesittarkväll är den finaste jultraditionen vi har i det här landet. Antingen är det för lite bingo, för mycket bingo, för långt program, för kort program, eller bara dåligt underhållningsvärde i största allmänhet! Oavsett vad gänget i Göteborg hittar på så brukar det bli mer eller mindre tittarstorm.

”Nu har Bingolotto översköljts av kommentarer i sociala medier från tittare. Facebook-sidan har fått hundratals kommentarer och man tvingades i går flera gånger påminna om att hålla god ton i kommentarsfälten”

En bingolott har alltid kostat pengar, men som tur är så är det gratis att rasa i olika kommentarsfält på Facebook! Det är oklart hur många av de hundratals upprörda som faktiskt hade tänkt köpa en lott och kolla på programmet, men om de inte köper en lott så kan de garanterat hålla sig sysselsatta på Bingolottos facebooksida istället.

”På Bingolotto var reaktionerna väntade.

– Vi är inte jätteförvånade, men vi gör ju allt för att ge alla en fin start på julen. Vi kommer få en kväll med många glada vinnare, säger Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström.”

En fördubbling av priset är onekligen en rejäl prishöjning. Troligtvis höjer de dock inte priserna för skojs skull, och överskottet går trots allt till föreningslivet. Faktum kvarstår också att det faktiska bingospelet är en minimal del av den totala sändningstiden på över fyra timmar, så under bingospelen kan man med fördel göra något annat om man inte har en lott. Senast Bingolotto höjde lottpriserna för uppesittarkvällen var för övrigt år 2000, så eventuellt är det kanske på tiden med en justering.

Nu återstår det bara att se vad folk kommer rasa över när programmet faktiskt sänds nästa onsdag. Jag får troligtvis anledning att återkomma i frågan!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB