Startsida / Inlägg

Patrik Sjöbergs stöldbekännelse i Farmen VIP

av tramsfrans

Foto: Linus Hallsenius, TV4

Att svenska kändisar behöver genomgå tuffa prövningar för att få tv-tid är inte någon nyhet. Antingen måste de segla över Atlanten, bli inlåsta med spindlar i Fångarna på fortet eller festa 7 dagar i rad i Så mycket bättre.

Ett kändisprogram som tyvärr inte längre finns kvar är Farmen VIP, där kända svenskar fick leva 1800-talsliv mot betalning i några veckor. En av deltagarna var Patrik Sjöberg, som nu väljer att bryta tystnaden och berätta om hur det egentligen gick till. I ”Nemo möter en vän” avslöjar Patrik att deltagarna gav sig ut på plundringståg bland sommarstugor i närområdet. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Han berättar vidare att han och artisten Samir Badran, 30, åkte runt med häst och vagn och letade bland stugorna.

– Det fattas väl lite grejer hos folk som hade sina sommarhus där.”

Att stjäla saker från andras sommarstugor är såklart aldrig okej, men vad är mer 1800-tal än att åka runt med häst och vagn och begå tokigheter! Lösdrivare var en vanlig syn längs vägarna, så jag tycker ändå att Samir och Patrik tog 1800-talslivet på allvar.

”– En dag tog vi en hel uppsättning trädgårdsmöbler, helt nytt, och så gjorde vi en brasa ute på tomten.

Produktionen hade då synpunkter och menade att ’det ska se ut som att det är på 1700-talet, och så sitter ni med Julas senaste trädgårdsserie’, berättar han.”

Jag såg alla avsnitt av båda säsongerna Farmen VIP, och det märktes tydligt att deltagarna inte levde så spartanskt som programformatet ville antyda. I vanliga Farmen får deltagarna vara glada om de får något annat än gröt, men i VIP-versionen var det vanligt med mat som faktiskt behövde tuggas.

”Sjöberg kritiserar produktionen, bland annat för att de inte höll sig till avtalet, men också för att de hade dålig koll.

– Jag hade en kran i Jönköping som körde ut grejer till oss. Vi hade så mycket grejer, vi hade det så bra där inne.”

Att deltagarna i programmet inte skötte sig var alltså produktionens fel. Att hålla koll på 10 stycken C-kändisar i skogen under dygnets alla timmar kan dock inte vara en lätt uppgift, så jag förstår att produktionen till sist gav upp och lät dem göra vad de vill.

Någon fortsättning på VIP-versionen av Farmen verkar dock inte vara i sikte. Kanske på grund av att TV4 insett sina begränsningar och lagt mer resurser på riktiga Farmen, och personer som faktiskt vill leva lantliv på riktigt. Tråkigt för svenska kändisar som vill tjäna lätta pengar, men bra för programmets trovärdighet i längden!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB