Startsida / Inlägg

Leif GW Persson och Bingo Rimérs tavelbråk

av tramsfrans

Foto: Bingo Rimérs Instagram

Släpp allt du har! Två svenska kändisar har hamnat i luven på varandra i ett tavelbråk! Vissa av er kanske vet att Bingo Rimér på senare tid börjat syssla med konst, och ett av Bingos senaste alster föreställer Leif GW Persson på en tusenlapp.

Tavlan var tänkt som en hyllning till Leif GW och skulle auktioneras ut för ett välgörande syfte, men nu har hyllningsförsöket tagit en oväntad vändning. GW kräver att tavlan ska förstöras! Aftonbladet Nöje rapporterar. 

”Jag ville ge Leif en tavla och trodde att han skulle bli väldigt glad och älska möjligheten som en tavla kunde göra för Musikhjälpen i dessa svåra tider. Men han blev allt annat än glad. Han blev helt oväntat väldigt arg och han ville absolut inte vara på någon tavla med mig som skapare.”

Leif GW må vara hela Sveriges mysfarbror och bjuder gärna på sig själv, men om det är någonting han har koll på så är det sitt eget varumärke. Han sätter gärna sitt ansikte på allt från vin till sällskapsspel, men med det i åtanke så är det kanske inte särskilt konstigt att han reagerar när någon annan än han själv försöker kapitalisera på Leif GW-produkter. Hur ädelt syftet än kan tänkas vara så kvarstår faktum att Leif GW vill ha sina produkter ifred!

Bingos advokat är dock oförstående till Leif GW:s kyliga reaktion, och menar att det inte alls handlar om något varumärkesintrång. Bingo ville i själva verket bara vara snäll, och det var därför han skapade tavlan!

”– Vi delar inte den uppfattningen och menar att det inte är att anse som varumärkesintrång och att Bingo Rimér har haft rätt att skapa den här tavlan och således även en rätt att skänka den till Musikhjälpen. Anledningen till att han inte skänkte tavlan till välgörenhetsändamål var enbart av hänsyn och respekt för Leif GW Perssons vilja.”

Bingo ville visa hänsyn och respekt för Leif GW, men nu har allting blivit väldigt tokigt. Själv så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Om tavlan var tänkt att tryckas upp i massupplaga som affischer och säljas i stor skala så hade det varit solklart fel av Bingo, men jag förstår samtidigt att Leif GW är vaksam när det kommer till hans ansikte på olika produkter oavsett vad syftet är. Här ska det inte samlas in några pengar till Musikhjälpen!

”Något tillstånd föreligger ej för Bingo Rimér att använda sig av Leif GW Perssons varumärke i sin verksamhet och vi har därför efterfrågat en redovisning över den försäljning som skett, om det skett någon sådan, för att sedan ta ställning till om något skadeståndsanspråk ska framställas.”

En rättsprocess mot Leif GW är inte direkt något drömscenario. Det är oklart vad som kommer hända med tavlan nu, men nästa gång Bingo vill hylla någon folkkär kändis är det kanske bäst att fråga först. Leif GW sätter gärna sitt namn och ansikte på olika produkter, men isåfall ska intäkterna tillfalla honom själv. Vissa kanske tycker det är ogint, men om det är någon som kommer undan med att vara lite vrång i det här landet så är det Leif GW Persson!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB