Startsida / Inlägg

Svenska kändisar om amerikanska presidentvalet

av tramsfrans

Ingen kan väl ha missat att det amerikanska presidentvalet ägde rum under gårdagen! Till och med svenska kändisar har koll på en så världsomvälvande händelse som ett amerikanskt presidentval, och i det här inlägget kommer jag gå igenom några av de viktigaste rösterna i debatten. I och med att ingen vinnare är utsedd än (även om vissa kandidater verkar tro det) så kan mycket fortfarande hända, men det här är det viktigaste som skett hittills.

Pernilla Wahlgren hade under natten en ”magkänsla” att Trump skulle vinna, men hoppades att den inte stämmer. Pernilla slapp dock vakna upp till en Trump-seger, eftersom ingenting ännu är avgjort.

Simon Sköld gör den kvalificerade bedömningen att Trump kommer stå som segrare, och slänger för säkerhets skull in ”Make America Great Again”-hashtagen #maga. Jag trodde spontant att den hashtagen var till för trumpsupporters, men Simon Sköld använder den gärna också.

Gunilla Persson är inte direkt lågmäld i sin retorik, och kallar bland annat Trump för fascist. Enligt Gunilla själv kämpar hon mot ”fundamentala amerikanska lagar varje dag”, och verkar inte vara särskilt nöjd med varken Trump eller Biden. Avslutningsvis använder Gunilla hashtagsen #anarchy och #revolution.

Lena Philipsson blir sugen på att rensa garderoben och tänker på #jordklotet.

Penny Parnevik är gravid igen, men är oroad för hur valstressen påverkar barnet i hennes mage.

Även Carolina Gynning upplever kroppsliga symptom med anledning av det amerikanska valet, och ”kunde känna av hela världens oro”. Detta bidrog till att hon inte kunde sova på natten. Agneta Sjödin stöttar med en gillamarkering.

Charlotte Perrelli följer valet på TV4 från Marbella, och upplyser följarna att det alltså står mellan Trump och Biden. Bra och viktig information!

Det finns många viktiga aspekter att bevaka när det kommer till det amerikanska valet, men jag hoppas att denna uppdatering om hur svenska kändisar ställer sig i frågan har varit värdefull. Nu kan vi alla bara vänta och se vad det slutgiltiga resultatet blir!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB