Startsida / Inlägg

Samir & Viktor splittras

av tramsfrans

Foto: Christopher Schauz

Under fredagsmorgonen kom ett pressmeddelande med informationen att Samir & Viktor lägger ner för all framtid. Den som tror att det innebär att det inte kommer någon mer musik från duon har dock fel, eftersom de i samband med nedläggningsbeskedet släpper singeln ”Arbetslös”. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Låten anspelar med glimten i ögat på situationen vi alla befinner oss i nu, i och med covid-19. Många av våra vänner och fans har förlorat sina jobb, och vi vill ge dem pepp och hopp med denna glada partylåt. Vi hoppas att alla mår ok där ute, trots omständigheterna, vi vet att det är tufft, säger Viktor Frisk i pressmeddelandet.”

Viktor Frisk har rätt i att många i Sverige har blivit arbetslösa, men jag trodde att den absoluta majoriteten av deras fans inte är i arbetsför ålder och därmed inte drabbats? De är ju fortfarande barn! Samir fortsätter.

”– Det har varit fantastiska år med Samir & Viktor. Många trodde nog vi var en ’one hit wonder’ men vi har hela tiden bevisat motsatsen. Vi har släppt 16 singlar, levererat Sveriges sommarhit år efter år och medverkat i Melodifestivalen tre gånger. Vi har legat etta på Spotify tre gånger, det är inte många svenska artister som har gjort det. Våra låtar har streamat över 270 miljoner gånger på Spotify, det är ju helt galet. Men nu är det dags att gå vidare. Jag utbildar mig till mäklare och vill fokusera hundra procent på det.”

Samir hävdar att duon inte är något one hit wonder, men jag skulle säga att en stor del av framgången ligger i att alla deras hits har låtit exakt likadant? Om man verkligen får till en bra hit så kan man släppa den flera gånger, förutsatt att man gör några mindre förändringar. Ingen hade märkt något förutom de mest inbitna fansen!

Att duon aldrig kommer tillbaka igen tror jag dock först när jag ser det. En splittring är sällan för alltid, och jag är beredd att satsa mycket pengar på att de kommer stå på en scen tillsammans igen. Många musikaliska genier har gått skilda vägar men återförenats senare i livet, och Samir & Viktor är nog inte ett undantag. Det finns alltså ingen anledning att bli deprimerad nu!

Samir pluggar som sagt till mäklare, men Viktor verkar fortfarande ha musikaliska ambitioner. Häromveckan la han ut ett filmklipp på Instagram där han skrev att han är ”ett steg närmare att lära sig sjunga”.

Det känns lite bakvänt att Viktor Frisk ska lära sig sjunga först i samband med att Samir & Viktor går skilda vägar, men jag antar att det är bättre sent än aldrig! Jag önskar både Samir och Viktor lycka till med sina respektive karriärer, men jag kommer skrika ”vad var det jag sa” när de återförenas om något år eller två. Kom ihåg var ni hörde det först!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB