Startsida / Inlägg

Mede och Lindgren tar över Let’s Dance

av tramsfrans

Foto: Magnus Ragnvid

I slutet av förra Let’s Dance-säsongen meddelade David Hellenius och Tilde de Paula att de lämnar programmet, och att ett nytt programledarpar skulle leda programmet från och med 2021. Nu står det klart att den nya duon blir Petra Mede och David Lindgren! Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Petra Mede säger att hon tillsammans med David Lindgren ska försöka sätta sin egen prägel på den folkkära programmet.

– Bara att det är vi två kommer ju göra en skillnad, men sedan har vi båda också dansbakgrund och ett genuint dansintresse, säger hon i lördagens ’Nyhetsmorgon’.”

Att Petra och David har dansbakgrund är en rolig bonus, men huvudsaken är ändå att båda två är kompetenta programledare. Båda två har tidigare lett Melodifestivalen, och för Petras del är det verkligen på tiden att hon får göra något annat på TV4 än det hopplösa formatet ”Stjärnornas stjärna”. I Let’s Dance kommer hon förhoppningsvis komma till sin fulla rätt inför en större publik! Petra fortsätter.

”– Det finns ju en anledning till att det är och har varit så framgångsrikt, och det vore ju dumt att försöka uppfinna hjulet på nytt. Men det kommer att präglas oss och vi har ju vissa tankar och idéer, säger hon till Aftonbladet.”

Om det är någonting som Let’s Dance verkligen behöver för att fortsätta vara relevant så är det att någon vågar tänka nytt. ”Så mycket bättre” fick en välbehövlig vitamininjektion förra året när man gjorde om formatet och tillät tidigare deltagare att komma tillbaka, och Let’s Dance är också i skriande behov av att något nytt händer. Det behöver nödvändigtvis inte vara att tidigare deltagare återvänder, men någonting behöver helt klart förändras.

Förra säsongen av programmet blev mest omskriven för dess coronautbrott och efterföljande tvåveckorspaus, men annars har inte mycket hänt sedan programmet började sändas för 15 år sedan. David Hellenius skämt och jargong med Tony Irving började bli aningen tröttsam och förutsägbar, så att Petra Mede kopplas in är absolut ett steg i rätt riktning.

En sak är iallafall säker, och det är att både Petra och David vet hur man gör bra öppningsnummer sedan Eurovision och Melodifestivalen. Om TV4 öppnar plånboken tillräckligt mycket kan det bli show på allvar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB