Startsida / Inlägg

Dietz och Busch tilltag efter skjutskritiken

av tramsfrans

Foto: Shimoda Media

Att det kan bli lite tokigt när influencers och politiker festar tillsammans kommer kanske inte som en överraskning för någon! Två personer som verkligen funnit varandra de senaste åren är Margaux Dietz och Ebba Busch, som ofta ses och umgås. Ebba Busch skenvigde bland annat Margaux och hennes dåvarande sambo Jacob på en influencertät ceremoni förra våren. Förhållandet rann ut i sanden några månader senare innan de hann bli vigda på riktigt, men vänskapen med Ebba Busch har bestått!

Nu har duon dock råkat ut i trubbel efter en detalj i det senaste avsnittet av Margaux podcast där hon berättade om sitt födelsedagsfirande. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Bland annat avslöjades ingående detaljer om den vilda överraskningsfesten som slutade med att Dietz fick skjuts hem av vännen och Kristdemokraternas partiledare Ebba Buschs livvakter.

– Då kände jag att: ”Nej, nu har jag kört tillräckligt här” och då fick Ebbas livvakter köra hem mig, sa hon i ’Margaux & Theo'”

De senaste åren har politiker insett hur influencers kan hjälpa dem nå målgrupper de har svårt att nå ut till annars, men det börjar bli mer och mer uppenbart att det är ett tveeggat svärd. Det kan finnas mycket att vinna på att ha vänner som är kända och populära, men det är uppenbarligen inte optimalt att ha en utekväll tillsammans med någon som berättar om allt som hände i en av Sveriges största poddar några dagar efter. Nu är detaljen om SÄPO-skjutsen bortklippt från podden, och KD:s presschef hälsar följande:

”I det här fallet har en vän åkt med Ebba. Ebba har varit med på en privat middag på restaurang med sju andra vänner och följt alla rekommendationer”

Att få skjuts hem är så klart alltid trevligt, och speciellt om någon annan betalar! Ebba var såklart inte på middagen i egenskap av partiledare för Kristdemokraterna, men att kalla firandet för ”privat” är kanske en underdrift med tanke på att allt dokumenterades på Instagram och i Margaux podcast!

Politiker har självklart rätt till fritid, men om de tillbringar den tillsammans med influencers behöver de eventuellt ha i åtanke att väldigt många kommer se allt de gör. För Margaux Dietz är det inte konstigt att berätta om vilda festkvällar, men om man är politiker finns det inte särskilt mycket att vinna på det.

Att en vän följer med i en bil som ska åt samma håll är inte en katastrof i grunden om man frågar mig, men om vännen råkar vara en av Sveriges största influencers som berättar om det i en podcast efteråt så blir situationen en annan. Om man ska se saken positivt så undvek de iallafall kollektivtrafiken och bidrog därmed till minskad smittspridning!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB