Startsida / Inlägg

Paradise Hotel-deltagarnas pengakrav

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

TV-hösten 2020 börjar äntligen dra igång på allvar, och de kommande dagarna och veckorna kommer många program ha sin premiär! Ett av alla program som börjar i dagarna är Paradise Hotel, och där är det mesta som vanligt. Jag har tidigare rapporterat om att höstens säsong kommer vara en ”drottningssäsong” med fokus på återvändande kvinnliga deltagare i programmet, och nu är hela deltagarlistan spikad.

En person som gör comeback i programmet är Paulina ”Paow” Danielsson, vars medverkan huvudsakligen har ekonomiska motiv. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Det är skitkul och det är en gratissemester. Det är inte som att jag behöver lämna nåt jobb hemma, för jag jobbar ju med sociala medier så jag kan bara chilla. Så jag åker på betald semester i princip, så därför är jag med. Det är inte för att jag ska vinna och kasta kulan utan för att det är kul att åka utomlands typ.”

Programmet spelas visserligen in i en mexikansk lyxvilla, men jag vet inte om jag skulle kalla en Paradise Hotel-medverkan för semester. Man får ju aldrig en lugn stund under tiden man är där! Det är temaveckor, parceremonier och intrigerande under dygnets alla timmar. På vanliga jobb får man iallafall pauser och möjlighet till en fritid, till skillnad från heltidsjobbet som Paradise Hotel-deltagare. Inte ens på natten blir man lämnad ifred!

Josie Capllonch är en annan av årets deltagare, och även hon lyfter fram ekonomin som en tungt vägande orsak till att medverka i programmet.

”– Jag brydde mig inte om jag vann, jag brydde mig inte om när jag åkte ut. För mig var det bara att åka dit, jag fick betalt för att åka dit. Jag kunde åka ut första veckan, jag bryr mig inte för jag kommer ändå få mina pengar”

Det känns faktiskt lite tråkigt att till och med Paradise Hotel-deltagarna själva verkar vara trötta på Paradise Hotel. Vem ska brinna för programmet om inte ens de själva kan låtsas vara lite entusiastiska på en pressträff? Intervjun är visserligen gjord efter att programmet spelades in, men man kan väl iallafall låtsas vara lite peppad?

”– Helst vill man åka ut tidigt, för man vill inte slösa ett liv på att vara i Mexiko. Det är så psykiskt påfrestande att vara i huset så helst vill man inte vara där. Man behöver bara få sin check och åka hem, säger hon.”

Det låter dramatiskt att slösa bort ett liv på att vara i Mexiko, men inspelningstiden räknas trots allt i veckor snarare än år. Så mycket hinner faktiskt inte hända under tiden man är borta.

De övriga deltagarnas motiv till att vara med i programmet är okända, men förhoppningsvis är de mer positivt inställda än veteranerna som mest verkar vilja vara någon annanstans.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB