Startsida / Inlägg

Peter Jihdes nya frisyr

av tramsfrans

Foto: Stefan Jerrevång

Släpp allt du har, en svensk kändis har genomgått en utseendeförändring! Det har varit en sommar av stilbyten för många, och en av alla som fått nytt utseende är Peter Jihde. Under gårdagen visade Peter upp en helt ny look på TV3:s pressdag. För Aftonbladet Nöje berättar Jihde mer om avlägsnandet av sin manbun.

”– Det var på Gotland utomhus. Det var fårsax och det var vanlig sax och det slutade med rakapparat och den har jag jobbat med sen dess. Jag gillar ju lätthanterliga frisyrer och det här är ju nästan lika lätt som att ha håret i en tofs.”

Ingen frisyr är mer praktisk än helrakat, och efter en rejäl omgång med fårsaxen så är det alltså snagg som gäller för Jihde. Personligen så stöttar jag alltid killar som vill bli av med sin manbun, och tycker att resultatet blev lyckat! Alla kändismän passar verkligen inte bra i snagg (ingen nämnd, ingen glömd) men i Peter Jihdes fall måste jag ändå säga att det blev en förbättring.

”– Det är en födelsedagspresent från resten av familjen. 12 juli 2020 var det dags att låta the manbun försvinna. Och så jobbar vi på det här sättet efteråt, säger Peter Jihde”

Avskaffandet av manbun innebär onekligen slutet på en lång era. Efterforskningar har visat att Jihde haft en manbun-liknande frisyr sedan iallafall 2016, så vi lever onekligen i omvälvande tider.

En av mina farhågor med pandemin var att svenska kändisar skulle låta sitt utseende förfalla, och att de skulle spara ut sina frisyrer snarare än klippa av dem. Tack och lov verkar det som att det blivit precis tvärtom, och Peter Jihde har alltså fått en mer avskalad look. Ibland får man leta länge efter ljusglimtar i tillvaron, men det här tycker jag var positivt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB