Startsida / Inlägg

SVT backar efter gymparaseri

av tramsfrans

Foto: SVT

Släpp allt du har, det är sommar och folkstorm mot SVT! Under våren har SVT sänt 20 minuter långa gympapass på morgnarna för att hjälpa folk att röra på sig. Programmet har varit uppskattat av många, men häromveckan meddelade SVT att det får vara slutgymnasticerat. Då sa träningsprogramledaren Sofia Åhman såhär.

– Det är ju ett så billigt program – det är ju bara jag och fotografen – så jag tycker att det här hade varit perfekt att fortsätta med även till hösten, sa Sofia Åhman, 49, i förra veckan.”

Om det är någonting som SVT borde vara intresserade av så är det billiga program som dessutom drar tittare. Man behöver inte ens några träningsredskap eller en studio för att göra morgongymnastik! I tv-huset togs man dock på sängen av att tittarna uppskattade deras program. Aftonbladet Nöje har pratat med SVT:s programbeställare Christina Hill.

”– Vi var nog inte riktigt beredda på att så många skulle tycka att det var så förfärligt – programmen ligger ju på SVT Play och man kan se dem där om man vill gympa men uppenbarligen är det ju många som vill titta linjärt och se dem på morgonen när de sänds, så det har ju blivit kraftiga reaktioner kan man säga.”

Det är oklart exakt hur många som hört av sig, men om till och med SVT själva medger att det varit kraftiga reaktioner så är det nog mer än en storm i ett vattenglas. Att hänvisa till gamla avsnitt på SVT Play är eventuellt att överskatta målgruppens tekniska kompetens. Nu tar dock kanalen till sig av kritiken, och meddelar att gympan kommer tillbaka till hösten och att repriser eventuellt kan sättas in inom kort tills dess. 

”– Det kommer att spelas in nya program som kommer att börja sändas så fort höstsäsongen sätter igång. Så det blir ett litet glapp här nu, säger Christina Hill.”

Slutet gott, allting gott. Bortsett från Allsång på Skansen och Sommaröppet så är det mesta av SVT:s tablå ”ett litet glapp” under sommarmånaderna. Det är toppen om man gillar danska repriser och finska livsstilsprogram, men vill man se någonting annat så är utbudet magert. Det bjuds inte ens på 20 minuters morgongympa, om man inte vill se tidigare pass i repris. Man borde kunna begära mer av public service!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB