Startsida / Inlägg

Elektriker rasar mot Ernst Kirchsteiger

av tramsfrans

Foto: Lotte Fernvall

Du ska inte tro att det blir sommar på riktigt innan Ernst Kirchsteiger blir anklagad för något fruktansvärt! 2018 anklagades Ernst för att ha förstört ett kulturarv tillsammans med TV4 och Hallsbergs kommun. Ernst menade att kritiken var orättvis, och att han i själva verket gjort det motsatta.

Årets Ernst-konflikt handlar dock inte om förstörda kulturarv, utan om en potentiell dödsfälla i form av en egentillverkad lampa från ”Sommar med Ernst” som inte uppfyller viktiga krav. En elektriker har därför anmält Ernsts lampa till Elsäkerhetsverket. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”’Man har inte koll på CE märkning, svampar eller dragavlastningar. Finns det ingen som kan stoppa denna man?’, skriver han om Kirchsteiger i anmälan.”

Anmälaren undrar om det finns någonting som kan stoppa Ernst. Det kanske är en retorisk fråga, men svaret verkar iallafall vara nej! Däremot så har faktiskt Ernst lagen på sin sida.

”Enligt Elsäkerhetsverkets hemsida är det inte olagligt att tillverka en lamparmatur om den är till för eget bruk.

”Men man kan utsätta sig själv och andra för risken av elchock”, skriver myndigheten.”

Om man vill pyssla med Ernst så gör man det alltså på egen risk. Vid närmare eftertanke så är faktiskt mer eller mindre allt hemsnickeri potentiella dödsfällor. Vassa sågar och höga byggnadsställningar kan innebära fara för vilken amatörfixare som helst, så det är inte bara elarbeten som är riskfyllt. Har man inte koll på läget så är mer eller mindre allt livsfarligt! Elektrikern som anmält Ernsts lampa hälsar följande.

”Vad vill du säga till Ernst?

”’Att han får läsa på, annars så kan han fortsätta måla rutiga köksgolv.’”

Oavsett vad Ernst gör så tycker någon alltid att det är fel. Om han håller sig till att bara måla rutiga köksgolv så blir han anklagad för att förstöra kulturarv, och nu när han vill kombinera nytta och nöje med lite hobbyelektronik så blir folk arga över det också.

Ernst har provocerat svenska män under hela 2000-talet, och fortsätter uppenbarligen att röra upp känslor. Mycket av det man tyckte var kontroversiellt på tv för 15-20 år sedan höjer man knappt ögonbrynen åt idag, men Ernsts tokiga upptåg på tv får fortfarande svenska män att rasa. Jag skickar styrkekramar!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB