Startsida / Inlägg

Ulf Lundells känga mot Zlatan

av tramsfrans

Foto: Fredrik Sandberg, TT Nyhetsbyrån

Det är inte sommar på riktigt förrän Ulf Lundell har rasat över en annan svensk kändis, och nu har det äntligen hänt! I sitt sommarprat som sänds idag har Ulf synpunkter på att Zlatan Ibrahimovic sågs köra en sportbil genom Stockholm tidigare i våras. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Visar sig vara avställd. Olovligt. Men vilket självhävdelsebehov. Han har ju fått hur mycket som helst, går aldrig att mätta. Vad vi än stoppar på oss förblir vi vad vi är, säger Lundell i ’Sommar i P1’.”

Det finns mycket man kan säga om Zlatan, men när man anklagar honom för att ha stort självhävdelsebehov så går man verkligen över gränsen! Skämt åsido så är det väl det enda folk har pratat om de senaste 15 åren i det här landet? Jag hade förväntat mig mer av en känga från Ulf Lundell!

Senare i sommarpratet fortsätter Ulf att prata om ett eget bilköp, och att han en gång köpte en Aston Martin som han dock inte haft särskilt mycket glädje av.

”– En helt annan sak att stå utanför och glo på den vackra drömmen, en helt annan sak att sitta i den. Det rasslar, viner, skumpar. Man kan förstås åka enormt fort med den, men då blir man förr eller senare av med körkortet. Vad man kan är att åka omkring i den och visa upp sig och drömmen, som Zlatan, framgången. Funkar för honom, inte för mig.”

Utöver att anklaga Zlatan för att ha stort självhävdelsebehov så menar alltså Ulf Lundell att sportbilar är dåliga investeringar. Här levereras verkligen sanning efter sanning! Ulf har såklart rätt i att det inte finns någon större poäng med att ha en bil som kan köra 300 kilometer i timmen när man bor i ett land där hastighetsgränsen är max 120, men det är ju gamla nyheter.

Sportbilar är inte härliga i praktiken, och Zlatan har uppblåst självbild. Om inte det här är att slå in öppna dörrar så vet jag inte vad som är det. Tidigare i år anklagade han även Håkan Hellström för att sjunga på stapplig svenska och att det är överdrivet att ha fyra konserter i rad på Ullevi. Det känns inte heller särskilt innovativt.

Om Ulf Lundell ska fortsätta rasa över andra svenska kändisar så tycker jag att han får komma på något nytt. Det börjar bli lite uttjatat att han fortfarande är arg på Joakim Lundell för att de råkar ha samma efternamn. Skivan börjar bli lite väl repig för att man ska orka lyssna.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB