Startsida / Inlägg

Expedition Robinson till Norrbotten

av tramsfrans

Foto: Linus Nilsson, TV4

Att pandemin ställt till det för många tv-inspelningar är inte någon nyhet. Svenska Bachelor är inställt, och ett stort antal spray-tanade muskelberg sitter hemma standby och väntar på att nya säsonger av Paradise Hotel och Ex on the beach ska kunna spelas in på andra sidan Atlanten.

Än så länge ser det mörkt ut eftersom resten av världen inte verkar vara särskilt intresserade av att ta emot svenskar, men TV4 har kommit på en lösning på problemet. Årets Robinson ska spelas in i Sverige! Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Vi kommer bjuda på tuffa utmaningar i Norrbottens skärgård, med karga skärgårdsöar, unik natur och mörka hav. Att överleva och tävla i den krävande norrländska ödemarken är väldigt påfrestande. Jag ser verkligen fram emot en unik och spännande säsong med många överraskningar, tävlingsmoment, vänskapsrelationer och det sociala spelet, säger programledaren Anders Öfvergård, 52, i ett pressmeddelande.”

Det är roligt att TV4 försöker sälja in Norrbottens skärgård som den perfekta platsen för ett Robinson-äventyr, men spontant känns det inte som att någonting kommer vara sig likt. Hur jävligt det än är på en tropisk ö utan moderna bekvämligheter så brukar det iallafall vara bra väder och goda förutsättningar för en solbränna. Samma sak kan inte sägas om sensommar i Norrbotten. Att sova under bar himmel på Fiji kan säkert vara rätt behagligt, men att göra samma sak i Bottenviken utan ordentliga kläder låter som en kylig historia.

Frågan är vad som egentligen kommer vara sig likt i programmet förutom namnet och att deltagarna befinner sig på en ö? Att söka till ett tropiskt äventyr på andra sidan världen och istället skickas till Norrbotten är ju att bädda för en stor besvikelse. Castingprocessen till programmet är troligtvis i slutskedet eftersom det inte är långt kvar till inspelning, men resan som deltagarna åker iväg på blir en helt annan än den de sökte till. Det behöver visserligen inte vara negativt i ett underhållningsperspektiv, men att kalla det för Robinson känns som falsk marknadsföring.

Det enda vi kan vara säkra på nu är att deltagarna troligtvis kommer ha det sämre än någonsin. Man kan säga vad man vill om Sverige, men det finns trots allt anledningar till varför det varit glesbefolkat i alla tider. Utan moderna bekvämligheter är det fruktansvärt, och det är inte heller speciellt lätt att klara sig på det naturen har att erbjuda. Speciellt inte om man kommer från en storstad utan tidigare erfarenhet av vildmarksliv! Underhållningsmässigt kommer det nog bli toppen, men frågan är om deltagarna förstår vad de gett sig in på. Det tror inte jag!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB