Startsida / Inlägg

Sveriges starkaste familj

av tramsfrans

Foto: Janne Danielsson, SVT

Är du sugen på att genomgå en tuff prövning i en ogästvänlig miljö tillsammans med din familj? Isåfall vet jag precis vad du ska göra i sommar! SVT meddelar att de ska spela in ett nytt tv-program med namnet ”Sveriges starkaste familj”, och i ett pressmeddelande kan vi läsa följande.

”I Sveriges starkaste familj tävlar sju vältränade familjer mot varandra i fysiska utmaningar och mentala prövningar mitt i den vidsträckta jämtländska vildmarken. För lagen gäller det inte bara att besegra sina motståndare, utan också att bemästra Årefjällens branta sluttningar, blåst och kyla. Det blir ett storslaget äventyr och en stenhård kamp mot toppen, och titeln Sveriges starkaste familj. Programledare är Susanna Kallur och André Pops.”

Äventyrs-tv är stort nu, och kända så väl som okända står i kö för att få filmas när de utsätts för stora prövningar. Är det inte seglatser över Atlanten eller ”16 weeks of hell” så är det något annat! I en tid där världens gränser är stängda så får man dock nöja sig med att stanna i Sverige, och vad passar isåfall bättre än att pinas i svensk vildmark.

Att dessutom göra utmaningen tillsammans med de man bor med i vanliga fall är föredömligt ur smittskyddssynpunkt.  I Jämtlands skogar finns det gott om plats, så ingen behöver trängas.

Om ni frågar mig känns programmet ungefär som en vuxenversion av Wild Kids? Äventyr i vildmarken blandat med starka känslor och samarbetsövningar! Det enda som fattas är en vrålande Linda Lindorff, men eftersom programmet sänds på SVT kommer André Pops och Susanna Kallur att leda det.

Om SVT vill ge svenska folket underhållning på riktigt så borde de spela in en kändisversion av programmet också. Skjutsa ut familjen Wahlgren, Book, och Läckberg/Sköld i vildmarken och se vilka som lyckas överleva längst. Fångarna på fortet kan ändå inte spelas in i Frankrike nu, så kändisfamiljerna har säkert tid över. Kom ihåg var ni hörde det först.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB