Startsida / Inlägg

Svenska artister släpper coronalåt

av tramsfrans

Foto: Janerik Henriksson, TT

Att Sveriges artistelit sitter hemma på kammaren sedan två månader tillbaka har varit svårt att missa! Gigen är inställda i väntan på bättre tider, och det blir ingen turné med Diggiloo heller. Nu meddelar dock 50 svenska artister att de går samman för att släppa en låt tillägnad ”alla svenskars kamp mot Covid-19”. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson och Helene Sjöholm är några av de artister som sjunger ’Vi håller ut’, en nyinspelad låt och musikvideo tillägnad alla som på olika sätt är påverkade av covid-19 eller ’kämpar med coronakrisens eländen’, enligt pressmeddelandet.”

Alla initiativ för att sprida glädje och styrka har såklart ett gott syfte, men jag kan känna att vissa initiativ snarare spär på allt negativt som händer istället för att få folk att tänka på annat? Lördagens Eurovision-sändning från Nederländerna var ett bra exempel på ett program som ville sprida ”feelgood vibes” och få folk att glömma pandemin, men blev istället ett två timmar långt ältande om corona precis som Tobbe Ek redan konstaterat. Det vi verkligen hade behövt nu är underhållning som handlar om något helt annat!

Tyvärr får jag ungefär samma vibbar av ”Vi håller ut”. Låten är visserligen upptempo, men texten är inte direkt ett lyckopiller. Nedan kommer ett utdrag.

”Just den dan då våren var som vackrast

Just den dag då blommorna slog ut

Kändes det som livet var som skörast

Men vi vet att sorgen har ett slut”

Det jag tar med mig från texten är att sorgen inte varar för evigt! För alla inblandades skull så hoppas jag att Sveriges artister inte börjar leta efter inspiration i viruset till sin kommande musik. Isåfall kommer det ta ännu längre tid att gå vidare! Samir & Viktor släppte sin låt ”Karantän” i början av maj, och förra veckan släppte Dr Alban en hyllningslåt till Anders Tegnell. Om alla svenska artister ska släppa en egen coronalåt kommer sommarplågorna vara värre än någonsin i år, och det är det sista vi behöver nu.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB