Startsida / Inlägg

Röda mattan hos kändisarna

av tramsfrans

Det är tuffa tider för alla just nu, och det gäller inte minst för många kändisar. Let’s Dance är pausat, ingen vet när det blir tillåtet att uppträda för folksamlingar igen, och det är inte socialt accepterat att äta gratismat från bufféer. Kort sagt en mardröm för alla som är vana att mingla!

Ett vanligt tidsfördriv för många kändisar är att gå på olika event. Att hålla avstånd till andra människor och hålla sig hemma kan vara en prövning för vem som helst, men för en extrovert kändis kan det vara ännu värre. Därför har Aftonbladet gjort en samhällsinsats och besökt ett antal kända personer och rullat ut en röd matta i deras egna hem för att erbjuda en känsla av vardag i omvälvande tider.

Nicke och Mojje är två av många svenska artister som tvingats skjuta upp sina turnéer nu under våren.

”– Det har blivit avbrott i vår omfattande vårturné så vi passar på att skriva nya låtar. Vi pratar också om att lira live via Instagram och kanske lägga upp klipp på Youtube tills den här tiden är över. Vi vill sprida glädje i de här skittiderna, säger Nicke och Mojje.”

Att sända live på Instagram har blivit något av en livlina för många artister. Vi har fått spännande inblickar i hur det ser ut hemma hos många av dem, men problemet med att sända live på Instagram är ju att man inte tjänar några pengar på det. Det är ett problem som fortfarande behöver lösas.

Jovan Radomir är inte i karantän, men har rullat ut röda mattan utanför TV-huset. Ska man ta sig till jobbet i dessa tider förtjänar man glitter och glamour!

”– Vi är oerhört försiktiga med tanke på att vi har det här stället så vi är hemma mycket, säger Tess Merkel.”

Det är sannerligen en prövning att vara ”oerhört försiktig” när man driver en restaurang dit vem som helst kan komma, men ingen har sagt att det är lätt. Frågan är hur mycket det hjälper att vara hemma på kvällarna om man ändå träffar massa människor på jobbet på dagarna?

Sociala sammankomster med över 50 personer är förbjudna tills vidare, och det kommer troligtvis att dröja innan man får mingla igen. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag börjar nästan sakna #micael60 när Micael Bindefeld flög ner alla kändisar i hela Sverige till Israel för mingel och fest i dagarna fyra. Idag hade det varit otänkbart!

Nu får var och en hålla sig hemma och sända live på Instagram istället. Vissa måste till och med betala för mat och dryck själva. Jag hoppas att den här prövningen snart är över, men att röda mattan kan fortsätta rullas ut hemma hos kändisar tills dess.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB