Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2020: Deltävling 3

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Äntligen, nu har det varit Melodifestival igen! Den här veckan kom cirkusen till Luleå, men det mesta var likadant som förra veckan. Precis som jag har sagt tidigare så känns årets Melodifestival konstruerad för att vara så slätstruken och generisk som möjligt till den grad att ingen ska kunna ha några åsikter om programmet över huvud taget, vilket gör jobbet som melodifestivalskribent rätt utmanande. Här kommer mina tankar om kvällen!

Öppningsnumret: Efter förra veckans inledning som gick ut på att programledarna var tre stycken så handlade veckans öppningsnummer om att programmet är direktsänt. Det börjar bli aningen tröttsamt att koka soppa på en spik, och att göra tv-underhållning av fakta som alla redan vet är inte särskilt underhållande.

Musiken: Ingen av kvällens deltagare kommer troligtvis få Polarpriset, om vi säger så. Mariette gjorde comeback i tävlingen efter att ha varit borta ett helt år, Drängarna gav Sveriges småbarnsföräldrar huvudvärk av deras nya anthem, och Mohombis låtskrivare kallade honom för ”ödmjuk” samtidigt som Mohombi själv sa att hans låt lika gärna hade kunnat vara skriven av Max Martin. Allt var med andra ord som vanligt.

Mellanakten: Lina Hedlund introducerade begreppet ”pizzazz” för svenska folket. För er som inte vet vad pizzazz betyder och inte orkar googla så kan jag meddela att det betyder ”an attractive kombination of vitality and glamour”, och Lina bjöd på ett shownummer som gick ut på att hon är en glamourös mamma. Stundtals rätt roligt, och ett steg i rätt riktning om man jämför med förra veckan då Linnea Henriksson sjöng sin ledsamma sång om ensamhet och psykisk ohälsa. Vill man ha en röd tråd mellan årets mellanakter så får man dock leta länge.

Beskedet alla väntat på: Melodifestivalen hall of fame” är årets nya påfund där SVT hyllar tidigare deltagare i programmet, och i Andra chansen om två veckor ska ett antal av de invalda framträda i en mellanakt. Idag fick vi veta att Anna Book är en av dessa, och jag längtar redan. Kanske var det kvällens bästa besked!

Nästa vecka kommer tävlingen till Malmö, och än så länge känns det inte som att vi har en solklar vinnare. Jag lever fortfarande på hoppet och hoppas på ett mirakel i Skåne!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB