Startsida / Inlägg

Peter Jihde vill inte leda Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Jimmy Wixtröm

Nu är det mindre än en vecka kvar tills Melodifestivalen är här! Det är goda nyheter för dig som är svensk artist i medelåldern, och för oss andra är det bara att hänga med oavsett om vi vill eller inte.

Att vara programledare för Melodifestivalen är något av det största man kan göra i Sverige, och något som väldigt många skulle se som en höjdpunkt i karriären. I en intervju med Expressen meddelar däremot Peter Jihde att han släppt drömmen om att någon gång få leda programmet.

”När Expressen frågar om hans drömjobb ger Peter Jihde ett oväntat svar.

– Det enkla svaret skulle vara att det hade varit kul att jobba med Melodifestivalen, men det är på en annan kanal som jag varit på tidigare, och så är jag för gammal för det nu”

Att Peter Jihde skulle vara för gammal för att leda Melodifestivalen vet jag inte riktigt om jag håller med om. Hasse Kvinnaböske Andersson var programledare 2017 när han nosade på 70-årsstrecket, så jag hade inte gett upp än om jag var Jihde.

Nu känns det visserligen rätt långsökt att Jihde skulle leda Melodifestivalen på grund av andra orsaker. Diabetesgalan är ingenting man syr ihop på en eftermiddag, och annars är han aktuell i ”På gränsen med Peter Jihde” där han åker till USA för att skaka på huvudet och säga att allt är förfärligt. Här finns det ingen tid till lättsam tv-underhållning längre!

Om det är någonting man verkligen har lärt sig så är det dock att svenska kändisar ofta säger en sak och menar en annan. Säger en svensk artist att de INTE vill vara med i Melodifestivalen så kan det mycket väl betyda att de vill vara med i Melodifestivalen. Att aktivt anmäla ointresse är det första steget till att SVT ska få upp ögonen för en. Kom ihåg var ni hörde det först.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB