Startsida / Inlägg

Boktipsvändningen i Go’kväll

av tramsfrans

Foto: Andreas Bardell

Släpp allt du har, jag har en nyhet om Go’kväll på SVT! Förra året stormade ett bråk i pressen med anledning av att ”Boktipset” med Ingalill Mosander skulle utgå från programmet eftersom man ville ge programmet en yngre publik, vilket så småningom ledde till att SVT fick pudla och säga att Boktipset skulle fortsätta vara en del av Go’kväll.

Imorgon har programmet premiär igen, men utan Ingalill Mosander. Nöjesbladet rapporterar:

”Tittarna får även återse inslaget ’boktipset’ som då gör comeback. ’Go’ kväll’ skapade under sensommaren rubriker då Ingalill Mosander, som lett ’boktipset’ i 15 år, plötsligt fick sparken från programmet och ’boktipset’ försvann ur rutan. Anledningen var att programmet skulle genomgå en föryngring och nu är inslaget alltså tillbaka i ny kostym.”

Att äldre medarbetare klagar på SVT har varit vardagsmat de senaste åren. Claes Elfsberg har flera gånger kritiserat SVT för att man inte får ha en fast anställning hos dem efter 67, och Marianne Rundström sa upp sig redan innan 67-årsdagen eftersom hon kände att det inte fanns några dörrar öppna för henne på arbetsplatsen.

I den nya säsongen av Go’kväll är Boktipset alltså tillbaka, men i första avsnittet kommer Titti Schultz att tipsa tittarna om böcker istället för Ingalill. Det är oklart om Ingalill kommer komma tillbaka någon gång under säsongen, men om hon inte gör det så hade jag rekommenderat TV4 att värva henne istället.

Till skillnad från SVT så är TV4 tokiga i gamla människor. Leif GW är mer eller mindre en del av studioinredningen, Karin Laserow håller låda i Bytt är bytt, Leif Mannerström skrämmer samtliga deltagare i Sveriges Mästerkock och Bengt Magnusson ledde så sent som igår en cancergala på TV4. Att föreställa sig Ingalill Mosander i Efter Fem eller Nyhetsmorgon känns inte speciellt svårt. Troligtvis är det bättre betalt också.

Om SVT behöver idéer på vad man kan göra med äldre arbetskraft så behöver de alltså inte leta länge. Det är iallafall ett lättare jobb än att få någon under 50 att börja kolla på Gokväll.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB