Startsida / Inlägg

Carola Häggkvists realitykrav

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Om det är någonting som svenska kändisar gillar så är det att berätta om hur många erbjudanden de tackar nej till. Tommy Körberg meddelar en gång om året att han inte tänker vara med i Let’s Dance, och på senare tid har det blivit inne att berätta att man tackar nej till att ha en egen realityserie.

I en intervju med Nöjeslivet berättar Carola att hon fortfarande inte är sugen på en egen realityserie.

”– Jag tackar nej till massor utav dem där förfrågningarna. Jag har känt att jag vill göra det med integritet. Jag har alltid varit så påpassad medialt så jag har inte riktigt kunna tänka tanken på att jag skulle släppa in ett team till mitt hem, hur skulle det då bli?, säger Carola till Nöjeslivet.”

Att Carola inte vill släppa in ett tv-team i hemmet är inte speciellt konstigt. Hon har en alldeles för framgångsrik karriär för att det ska finnas ett behov av ännu mer uppmärksamhet!

Det känns avlägset nu, men innan Pernilla Wahlgren fick sin realityserie så gick inte direkt karriären på högvarv för henne. Det var gig på makrillfestivaler och finlandsfärjor som gällde, till skillnad från nu när hon är aktuell med sin nya show ”Hybris” som ska gå flera gånger i veckan under våren. Det uppsvinget hade troligtvis aldrig kommit om det inte vore för Wahlgrens värld, men Carola har ju inte direkt problem med att sälja biljetter som det är.

I nuläget är alltså Carola inte speciellt sugen på en realityserie, men hon lämnar ändå dörren halvt på glänt.

”– Det krävs en bra storyline med bra manus. Att det är något som ger folk en spark i baken. Skulle jag göra det idag skulle jag ändå vilja hänga upp det på musiken, säger Carola.”

Kalla mig blåögd, men är inte syftet med en realityserie att det INTE ska finnas manus? Den största anledningen till att folk börjar tröttna på svensk kändisreality är ju att alla situationer och händelseförlopp känns scriptade och tillgjorda. Självklart så måste det finnas en ungefärlig plan innan man börjar filma, men om det är någonting som vi har för mycket av just nu så är det kändisar som låtsas vara spontana på tillrättalagda sätt. Speciellt verklighetstroget är det iallafall inte.

Om Carola skulle ha en realityserie hade det troligtvis inte behövts speciellt mycket manus. Troligtvis hade det blivit mer underhållande om man spontant följde Carola en helt vanlig dag utan att ge några instruktioner. En sån serie får vi troligtvis vänta rätt länge på.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB