Startsida / Inlägg

Sigrid Bernsons uppbrottslåt

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Ingen kan väl ha missat Samir Badran och Sigrid Bernsons uppmärksammade uppbrott tidigare i år! Man kommer aldrig glömma var man var någonstans när man fick höra att de gjorde slut, och ingenting blev någonsin sig likt igen.

När en artist varit med om ett uppbrott så är det viktigt att så fort som möjligt infinna sig i studion för att spela in musik. I dagarna släpptes Sigrid Bernsons nya låt ”Livet 2.0” som handlar om ett uppbrott, men inte om Samir! Nöjesbladet rapporterar:

”– Vi skrev den förra hösten. Klart den innehåller ett hopkok av saker som jag varit med om under mina 30 år, men den är definitivt inte riktad mot nån speciell. Därför är det också väldigt viktigt för mig att säga att man kan skippa spekulationerna om att det skulle vara en låt om mitt senaste uppbrott, säger Sigrid Bernson när Nöjesbladet når henne över telefon.”

Att Sigrid Bernson släpper en låt om ett uppbrott samma år som relationen mellan henne och Samir tog slut är alltså ingenting annat än en olycklig slump, så vi kan sluta spekulera om att det har något med honom att göra! Det är en uppbrottslåt som handlar om något helt annat!

På frågan om Sigrid är oroad över att folk ska tro att låten handlar om Samir så svarar hon följande:

”– Det är klart att jag förstår att folk kan tänka så. Det är det som är lite svårt när man är en offentlig person att folk ofta tolkar in saker i ens musik som inte alltid stämmer. Det var säkert samma för Molly Sandén och andra att ’jaha, det måste ha varit Danny som sagt det där’, förstår du vad jag menar? Därför känns det viktigt för mig att säga att det inte är så.”

Jag förstår att Sigrid vill distansera sig från Samir och att hon vill vara tydlig med att låten inte handlar om honom, men det känns lite komiskt när resultatet blir att allt indirekt handlar om honom ändå eftersom hon vill vara så tydlig med det motsatta.

Svenska folket har kortare minne än man kan tro, men ju fler intervjuer man gör och pratar om exet desto svårare blir det för folk att glömma och gå vidare. Om man verkligen vill kväva alla spekulationer på sikt så är det troligtvis bäst att inte nämna sitt ex över huvud taget, men jag förstår att det är lättare sagt än gjort.

För övrigt så får nog Sigrid vänja sig med att folk ”tolkar in saker i ens musik som inte alltid stämmer”. Skriver man sin egen musik så får man räkna med att folk kommer dra slutsatser av ens texter, oavsett om man är offentlig eller inte.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB