Startsida / Inlägg

Gunilla Perssons illegal-avslöjande

av tramsfrans

Alla vet att Gunilla Persson har varit involverad i rättssystemet på båda sidorna av Atlanten. Är det inte Chanel-incidenter i Florida så är det förtalsanklagelser mot Leif GW Persson! Nu avslöjar dessutom Gunilla att hennes gamla mor Iris befinner sig illegalt i USA. Nöjesbladet rapporterar:

”Enligt Hollywoodfrun är det inget brott att hennes mamma är i landet illegalt, Gunilla menar att det är en enkel sak att skicka dokumenten. Något hon berättade om i programmet.

– Jag har inte lagt in papprena och det är på grund av att jag då hade varit tvungen att sponsra hennes sjukhusräkningar själv på upp mot en miljon dollar (cirka 9,7 miljoner kronor reds. anm.). Men nu får hon vård genom ett försäkringsbolag. Så trots att hon är här illegalt får hon vård i Amerika”

Jag är inte jurist, men själva definitionen av illegalt är väl att det är emot lagen? Spontant känns det inte jättesmart att öppet berätta i tv att en nära anhörig befinner sig illegalt i landet och att man medvetet inte lämnat in viktiga handlingar. Det är ju något man borde vilja tysta ner till varje pris för att undvika problem!

”– För att flyga min mamma skulle det behövas ett ambulansflygplan, det kostar mellan 250 000 och 300 000 dollar. Det kanske den svenska staten vill bekosta tillsammans med den höga sjukhusräkningen. Det är kostnader jag besparar den svenska staten, trots Försäkringskassans häxjakt mot mig.”

Skattepengar är tyvärr ingen á la carte-meny där man själv kan bestämma vad man vill betala för och inte, och om man ska vara krass så kommer staten troligtvis aldrig tacka en för att man inte utnyttjar välfärd. I ett större sammanhang spelar en enda persons insparade vård och omsorg ingen roll för systemet eftersom det rör sig om så lite pengar sett till det totala. Däremot har staten troligtvis intresse av att anmäla bedrägerier eller annat felaktigt utnyttjande av skattepengar.

”– Jag skulle inte bli förvånad om mina svenska fiender inom Försäkringskassan försöker kontakta den amerikanska regeringen. Men då ska ni få se på den största jädra mediestorm ni någonsin skådat. Både i Sverige och Amerika.”

Allt jag vet är att det aldrig är en bra idé att öppet berätta att ens nära anhöriga befinner sig i landet på illegala grunder. Fortsättning kommer troligtvis följa. En annan person som väntar på att få komma in i USA är Blondinbella, vars visumansökning har dragit ut på tiden. Det verkar nästan som att USA:s migrationsmyndigheter inte tar hänsyn till att folk är kändisar i Sverige?

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB