Startsida / Inlägg

Big Brother kommer tillbaka

av tramsfrans

Foto: Gunnar Seijbold

Att svenska tv-kanaler har slut på idéer är känt sedan länge. På Spåret, Fångarna på fortet och Bingolotto har dundrat på de senaste 20-30 åren, och bortsett från den nya trenden att plåga kändisar så mycket som möjligt genom att t.ex. låta dem segla över Atlanten eller bestiga berg i Himalaya så har det inte hänt mycket sedan Idol och Let’s Dance kom.

Nu meddelar TV4 att ytterligare ett gammalt tv-format kommer tillbaka. Big Brother! Nöjesbladet rapporterar:

”Nytt för den här gången är tittarna på olika sätt kan vara med och påverka programmet.

– Vi ser verkligen fram emot att få göra ett helt nytt och modernt Big Brother. De tekniska förutsättningarna för att låta tittarna följa och styra vad som händer i huset är på en helt annan nivå idag och vi tror att det kommer locka den unga digitala generationen, men även en bredare publik som har följt Big Brother tidigare, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4 och C More film, i ett pressutskick.”

Det är helt korrekt att de tekniska förutsättningarna är bättre än någonsin, men bara för att det är lättare att filma och involvera tittare så betyder det inte att det blir roligt. Det är fortfarande samma koncept och ett hus med deltagare, och om det är något som den ”unga digitala generationen” hatar så är det när det blir tråkigt och ingenting händer. Det finns gränser för hur roligt man kan ha i ett hus utanför Stockholm under gråmulen vårvinter, och toleransen för tråkiga tv-stunder hos tittarna är lägre än någonsin.

”För den som är sugen på att söka in till programmet så öppnar ansökningen i dag, den 24 september.

– Castingen ser lite annorlunda ut än tidigare säsonger av Big Brother. Det vi söker nu är ett tvärsnitt av Sverige som det ser ut idag, främst i åldern 20-30 år, medvetna personer som har koll på sin omvärld, är verbala, har humor och det lilla extra. Annorlunda är bra, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, ett i pressutskick.”

Det känns roligt att TV4 tycker att medvetna verbala personer i 20-30-årsåldern med humor och det lilla extra är ett ”tvärsnitt av Sverige”. Frågar ni mig så låter det snarare som en väldigt snäv andel av befolkningen?

Castingen är alltså öppen, och premiären av programmet blir någon gång under våren 2020. Som ni märker är jag aningen skeptisk till att återuppväcka program som redan blivit skrotade 2-3 gånger, men jag har haft fel förr. Jag återkommer med recension när det är dags!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB