Startsida / Inlägg

Top Gear får svensk version

av tramsfrans

Foto: BBC/AP

Håll i er, snart kommer det en svensk version av ett tv-program som är stort utomlands! Som vanligt när man hör orden ”svensk version av utländskt succéprogram” så börjar varningsklockorna ringa eftersom de sällan trumfar originalet, men nu ska jag inte vara negativ! Top Gear kommer till Sverige! Nöjesbladet rapporterar:

”Nu avslöjar Discovery networks Sweden att de har köpt upp rättigheterna till programmet och även spelar in en svensk version av succéserien.

Inspelningen kommer ske runt om i Norden och drar igång redan i september.”

Jag har sagt det här förr, men det är uppenbart att svensk tv har slut på idéer. Hittills i år har svenska tv-kanaler meddelat att det kommer jubileumssäsong av Så mycket bättre, allstar-säsong av Paradise Hotel samt specialsäsong av Vår tid är nu. Nu står det alltså klart att det även kommer en svensk version av ett program som redan finns utomlands.

”– Top gear är ett av världens absolut starkaste tv-format som tv-publiken verkligen tagit till sina hjärtan. Programmets popularitet har bara vuxit sig starkare säsong för säsong. Därför känns det extra roligt att vi nu gör en helt ny svensk variant.

Vilka som kommer programleda serien fortfarande hemligt men ’några av de största svenska underhållningsprofilerna’ utlovas.”

Det är alltså fortfarande inte offentligt vem som ska leda programmet, men det blir nog svårt att hitta en svensk Jeremy Clarkson. Själv är jag visserligen en anglofil av rang och oerhört partisk i den här frågan, men det brukar oftast bli blekt när Sverige ska leka England. Ungefär som SVT:s version av ”Would I lie to you” som de döpte till ”Tror du jag ljuger”.

Om det är någonting som verkligen visat sig senaste veckorna så är det dock att svenskar är tokiga i allt som har med bilar och bensin att göra, så allting pekar mot att svenska Top Gear blir stor succé. Äntligen ett program med män som gasar i snabba bilar och tar stora risker i trafiken!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB