Startsida / Inlägg

Martin Melin stoppad från Nyhetsmorgon

av tramsfrans

Igår hände det som bara inte får hända för en svensk kändis. Martin Melin hann inte fram till Nyhetsmorgon på grund av trafikkaos, och fick lämna återbud på sin instagram-story.

Martin meddelar genom instagram att internet inte fungerar. Det är oklart hur man kan publicera storys på instagram när internet inte fungerar, men det kanske är någon polisgrej jag inte har hört talas om.

Senare på dagen blev Martin eftertänksam, och konstaterade att han kanske hade hunnit till Nyhetsmorgon ändå bara han hade åkt kollektivt.

View this post on Instagram

Missade nyhetsmorgon i morse på grund av trafikkaos. La upp om detta på insta story och som ofta trillar det in ett gäng reflektioner. Några skrev, ”spring dit”, och det hade varit en tanke om det inte vore så långt. Och eftersvetten hade nog ställt till det. Och lite så. Några andra skrev – åk kommunalt och det slog mig faktiskt då att det hade kanske funkat, restiden är bara 30 minuter (kanske plus 10 eftersom det nog var lite högre belastning i och med kaoset). Ska komma ihåg det till nästa gång. Men – väldigt många skev: flytta hit istället! (Och ”hit” är då olika mindre städer i landet). Det slog mig då hur korkat det är när vissa skriver att det är ingen självklarhet att få bo på landet (i debatten om det höga bensinpriset och hur det slår mot glesbygden). Och det är såklart det inte är, och kan hålla med när det kommer till andra saker, arbetslöshet till exempel. Finns inte jobb får man nog flytta dit jobben finns. Men att man ska tvingas flytta på grund av att vi har så mycket skatt på bensin är ju helt fel. Och fatta trafikkaoset om alla på landsbygden skulle flytta till Stockholm.

A post shared by Martin Melin (@themartinmelin) on

Martin lovar att komma ihåg att kollektivtrafik finns nästa gång som han ska åka till Nyhetsmorgon, och slogs av att det ”kanske hade funkat” att ta sig mellan Enskede och TV4-huset ute på Gärdet några kilometer bort genom att åka tunnelbana istället för att sitta i en bilkö.

Trafikkaos är faktiskt ett av få tillfällen där kändisar och vanlisar drabbas på precis samma sätt. Det spelar ingen roll om du ska vara med i Nyhetsmorgon eller kör Uber för svältlön. Det tycker jag ändå är uppfriskande! Speciellt eftersom det alltid blir rabalder när en kändis inte kan transportera sig på planerat sätt och måste improvisera, ungefär som den vinterdagen då Carola tvingades ta tunnelbanan. Underhållning när den är som bäst!

Nu är Martin Melin troligtvis mer streetsmart än Carola. Han är trots allt polis och har hela Stockholm som sin arbetsplats. Därför tyckte jag det var extra roligt att han blev så handfallen och glömde bort att det kanske hade funkat att åka kollektivt istället för att ta bilen. Jag gratulerar ialllafall Martin Melin till insikten, och hoppas han kommer ha nytta av kollektivtrafiken i framtiden!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB