Startsida / Inlägg

Kicken rasar över Farmen VIP

av tramsfrans

Foto: TV4

Nu har det hänt igen, en deltagare har synpunkter på klippningen av Farmen VIP! Den här veckan är det Kicken Lundqvist som påpekar att klippningen av programmet inte speglade verkligheten på ett korrekt sätt. Jag är i chock! Nöjesbladet rapporterar:

”För tv-tittarna tycks ”Kickens” medverkan mest präglas av klagomål på allt från maten till arbetsuppgifterna – något de andra deltagarna också reagerar på.

– Jag tycker ”Kicken” borde ta sig i kragen och visa vilken man han är istället för att vara en liten pussy, säger bland annat Saga Scott, 29, i programmet.”

Inte för att vara sån, men jag tycker inte att NÅGON av deltagarna i årets säsong av Farmen VIP har varit speciellt arbetssamma eller tillfreds med situationen på gården? Man behöver dock inte vara atomforskare för att förstå att det var precis det som TV4 ville.  Hela poängen med programmet är ju att kändisar ska vara kändisar, och dessutom gärna snacka skit om varandra.

”Men den före detta Poodles-medlemmen är inte helt nöjd med bilden av honom som målas upp.

– De kan göra en till vilken jävla karaktär de vill. Det är lika i alla produktioner som spelas in på det här sättet: har man tur kan man bli skämtkillen, eller så blir man gnällkillen. You name it.”

Kicken säger själv att han vet hur det fungerar i ”alla produktioner” så det borde rimligtvis inte komma som en överraskning att TV4:s klippning inte stämmer helt överens med verkligheten. Det handlar trots allt om underhållning, och om någonting ska bli roligt och tv-vänligt måste man oftast skruva till det och se till att händelseförloppet följer en viss mall.

”– Det är klart att det är jobbigt om du ska hugga ved i åtta timmar med en yxa som är slöast i världen. Det finns ju ingen anledning att en yxa ska vara dålig. En sak om man ska leva som förr i tiden, men de hade ju inte dåliga redskap?”

Det var inte Kicken som var dålig på att hugga ved, allt var yxans fel! Förr i tiden fanns det inga dåliga verktyg! Alla yxor var oerhört slipade på 1800-talet, och om Kicken bara hade fått en sån yxa hade allt gått mycket bättre.

Kicken fick lämna gården efter att ha blivit utslagen i en kunskapstävling mot Isabel Adrian, och nu börjar det verkligen dra ihop sig i Farmen VIP! Snart får deltagarna återvända till den riktiga världen och göra sådant som är meningsfullt på riktigt, till exempel dela ut rabattkoder till sina följare på Instagram.

För övrigt så vill jag poängtera att det är helt okej att klaga om man lever 1800-talsliv.  Själv hade jag inte stått ut i speciellt många timmar innan jag gett upp. Det som blir pinsamt är när deltagare hävdar att de inte alls tyckte det var jobbigt, och att de faktiskt var jättebra på att leva utan dusch, toalett och elektricitet. Speciellt trovärdigt är det iallafall inte.

Taggar Farmen VIP, Kicken
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB