Startsida / Inlägg

Så mycket bättre får jubileumssäsong

av tramsfrans

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Släpp allt ni har, det blir en jubileumssäsong av ” mycket bättre”! I TV4:s flaggskepp Efter Fem avslöjades det igår att programmet återvänder för en ny säsong, men istället för att bjuda in nya artister låter man de gamla vara med en gång till! Nöjesbladet rapporterar:

”I år är det jubileum för TV4:s populära underhållningsprogram ’Så mycket bättre’ och kanalen satsar på en säsong med fylld med favoriter som varit med tidigare.”

Det här måste verkligen betyda att det officiellt är slut på artister i Sverige? Nu har TV4 gått varvet runt, och alla som vill vara med i programmet har redan varit det. Iallafall om man räknar bort Anna Book.

TV4 kan tjata hur mycket de vill på Hellström och Maggio, men att de skulle tacka ja känns ungefär lika troligt som att Stjärnornas stjärna kommer vända sina tittarsiffror. Magnus Uggla, Miss Li och Petter kommer iallafall vara på plats hela tiden.

”– Tanken är att vi kommer vara där hela tiden sedan kommer det komma och gå lite andra artister som varit med tidigare, säger Miss Li i programmet.

– Vi är fasta kan man väl säga, som någon sorts ankare. Det är en repmånad på Gotland helt enkelt, flikar Petter in.”

Jag är inget mattegeni, men varje ” Mycket Bättre”-säsong brukar ju innehålla sju deltagare. Programmet har hållit på i nio säsonger, vilket innebär att det totalt är 63 artister som varit med. Om TV4 vill börja återanvända artister och kasta omkring deltagarna från de olika säsongerna så att de får tolka varandra borde det finnas material för iallafall nio säsonger till.

Det här innebär isåfall att TV4 skulle ha ” mycket bättre”-material till ungefär år 2030, förutsatt att artisterna själva ställer upp på att vara med en gång till.

Det är förståeligt att TV4 vill satsa på säkra kort till sin lördagsunderhållning eftersom Stjärnornas stjärna inte har gått så bra, men frågan är hur mycket ” mycket bättre” Sverige kan hantera?

Många artister har tackat ja till programmet genom åren eftersom en medverkan ofta innebär en skjuts i karriären. Om ni frågar mig så tycker jag dock att man ska vara försiktig. ”Så mycket bättre” är ungefär som svenska artisters antibiotika. Använder man det för mycket kommer man till sist bli resistent, och då kan man inte få någon hjälp alls.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB