Startsida / Inlägg

Linda Lindorff varnar för doftljus

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Ibland händer det att mina två favoritsaker i världen korsas och blir något otroligt. Svenska kändisar och doftljus! Häromdagen delade Linda Lindorff med sig av viktig samhällsinformation i ett inlägg som heter ”Varning för doftljus från Zara – explosionsrisk!”. Linda bloggar:

”Igår när jag var inne på Zara home för att köpa ett av deras stora doftljus så fick jag en varning av kassören – man måste släcka det innan det hade helt brunnit ut… Det kan nämligen explodera! Faktum är att jag själv varit med om det – men då trodde jag ändå att det var en engångsföreteelse, att just det ljuset var det fel på men icke.”

För en doftljusälskare som mig är det här självklart alarmerande nyheter. Nu kan man inte ens lita på eld och brinnande ljus längre. Kan man inte lämna ljus obevakade längre utan att vara rädd?

”När jag nu stod där i kön igår och hörde killen i kassan varna för ljuset så berättade jag att jag upplevt detta men att jag trodde det var en engångsföreteelse och vet ni vad han säger då, jo att han också varit med om det. Det här är ju faktiskt inte klokt.”

Skämt åsido så är det klart att man helst inte vill köpa ett doftljus som riskerar att explodera. Man vill ju bara att det ska lukta gott, inte att det ska bli en explosion.

Jag har försökt leta efter artiklar och filmer där doftljus från Zara exploderar, men utan något resultat. Spontant tänker jag att om det här verkligen hade varit ett utbrett problem så hade ljusen blivit återkallade för längesen? Enligt vad jag kan se har Zara inte heller bemött kritiken någonstans, och ALLT som har med eld och värme att göra kan ju faktiskt explodera om man har otur.

”Det var innan jul och jag var hemma med barnen när det plötsligt small högt! Vi hoppade alla till och undrade vad det var som hänt – sen skriker Lykke att ljuset exploderat! Så på bordet där ljuset stått låg nu stora glasskärvor, stearin rann ut och det brann.”

Om det är någonting som Linda Lindorff verkligen är bra på så är det dock att beskriva saker och händelseförlopp på ett målande sätt. När hon skadade höften under Let’s Dance sa hon att det ”kändes som att någon sköt mig”, och nu har alltså hennes doftljus ”exploderat”.

För mig så väger omdömen och betyg från kändisar alltid tyngst, så jag kommer ta det säkra före det osäkra och inte köpa några doftljus från Zara tills jag hör något annat.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB