Startsida / Inlägg

Farmen VIP – Avsnitt 4

av tramsfrans

Foto: TV4

Det är måndag kväll, och ni vet vad det betyder. Ett nytt avsnitt av Farmen VIP! TV-programmet där man deltar med livet som insats! Här kommer mina höjdpunkter från kvällens avsnitt.

1: Dogge Doggelito blir vald till storbonde. Dogge vill ”absolut inte” bli storbonde och ”vill flyga lågt”. Till Dogges stora fasa blir han vald till storbonde ändå, och måste nu leda arbetet i en grupp som känns ungefär lika ambitiös som Ung och bortskämd-casten 2016. Dogge kallas hädanefter ”Bonde Bondelito” i programmet.

2: Deltagarna vill inte gå upp på morgnarna. Precis som förra veckan är många av de yngre deltagarna oerhört trötta. Regina Lund försöker förklara för sömntutorna att de befinner sig på en bondgård och att djuren vaknar tidigt, men Vlad Reiser tycker att Regina borde ”gå ut och andas lite”. Om ni frågar mig är det inte speciellt konstigt att deltagarna struntar i djuren, eftersom TV4 ändå verkar ge dem mat och en bekväm tillvaro iallafall. Deltagarna har det alldeles för bra för att orka anstränga sig!

3: Dogge missuppfattar storbonderollen. Dogge verkar tro att storbonden måste göra allting själv på gården, så det är ju inte konstigt att han inte var speciellt sugen på det uppdraget. Han hamrar och spikar timme efter timme, medan de andra deltagarna lägger ansiktsmasker och har hemmaspa nere vid bryggan. Eventuellt så finns det bättre sätt att organisera arbetet på, men det verkar som att Dogge insett att det troligtvis är enklast att göra allt själv för att slippa krångel.

4: Deltagarna har blivit ”som systrar och bröder”. Det här har jag sagt tidigare, men varje gång ett antal svenska kändisar samlas och umgås i längre tid än 2-3 timmar så måste de säga att de blivit som en familj. Imponerande anknytningsförmåga, men det är eventuellt lite överdrivet att kalla personer man precis träffat för sin familj. Speciellt om man säger det i varje program man är med i.

5: Dogge väljer förstekämpe genom ”slumpen”. Ett av de viktigaste uppdragen man har som storbonde är att välja vilken deltagare som blir förstekämpe. Dogge vill helst inte välja någon, och hävdar att hans val inte är personligt och helt och hållet en slump! ”Ett namn dök upp i mitt huvud”, ”Asså det är bara en slump”, ”Det blev så bara”, ”Det var en lottning i mitt huvud” var bara ett axplock av hans bortförklaringar när han valde Sigrid Bernson som förstekämpe. Det är oklart hur en ”lottning i huvudet” går till, men det har alltså absolut ingenting att göra med Sigrid som person eftersom det bara var en slump!

6: Sigrid utmanar Regina Lund. I och med att Sigrid blivit vald som förstekämpe måste hon välja en motståndare, och väljer då Regina Lund eftersom hon anses vara det minsta hotet. Efter en rafflande kunskapstävling om hästars anatomi där Regina Lund hade alla fel så står det klart att det är hon som får lämna Farmen VIP. ”Vi ses igen när 1800-talet tagit slut” säger Regina hoppfullt till de andra deltagarna, och verkar ha en återträff i sikte. I skrivande stund är det oklart om en sådan kommer ske eller inte.

Det känns verkligen som att årets Farmen VIP-säsong kämpar på i motvind. Anna Books dotter var med i några timmar, Frank Andersson tvingades bryta och nu när även Regina Lund fick lämna så vet jag inte om det ens finns någon anledning kvar att fortsätta följa programmet? Hur kul är det egentligen nu när bara Dogge Doggelito, Vlad Reiser, Sigrid Bernson, Saga Scott, Amir Akrouti och Anna Sahlene är kvar?

Taggar Farmen VIP
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB