Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2019 – Andra chansen

av tramsfrans

Ikväll var det Andra Chansen i Melodifestivalen! Nu kan man äntligen ana ljuset i tunneln, och börja fantisera om att få sitt liv tillbaka på lördagskvällarna igen. Nästa vecka går finalen av stapeln i Globen, och därefter blir det två månaders vila innan Eurovision. Oerhört stressigt!

Precis som förra året var Andra Chansen uppdelad i fyra dueller, där en artist går segrande ur varje duell och tar sig till finalen. Nedan kommer mina omdömen om kvällens kamp.

Foto: Robin Lorentz-Allard

Duell 1: Andreas Johnsson – Army of us, möter Anna Bergendahl – Ashes to ashes. En trött Avicii-kopia mötte en artist med själ och ett eget uttryck. Det brukar oftast löna sig att ha en egen personlighet och uttryck om man är artist, och det var troligtvis därför Anna Bergendahl gick segrande ur striden.

Foto: Robin Lorentz-Allard

Duell 2: Vlad Reiser – Nakna i regnet, möter Nano – Chasing Rivers. En glad youtuber mötte en ledsen Nano! Jag tyckte mest det var provocerande att Vlad sjöng om att dansa i regnet utan att det kom något regn på scenen, och kanske var det det som blev hans fall eftersom Nano gick till final.

Foto: Robin Lorentz-Allard

Duell 3: Martin Stenmarck – Låt skiten brinna, möter Lisa Ajax – Torn. Kanske den minst rafflande duellen hittills. Martin Stenmarck sjöng om hur det känns att vara En Känslig Kille, och Lisa Ajax bjöd på en ballad som handlade om relationer. Inte det mest spännande man hört! Lisa var dock snäppet vassare och gick vidare till Friends Arena.

Foto: Robin Lorentz-Allard

Duell 4: Rebecca Karlsson – Who am I, möter Arvingarna – I do. Vem skulle vinna, den ledsna tjejen med existensiell ångest som sålt smöret och tappat pengarna eller den trallvänliga dansbandskvartetten som sjöng om hur härligt det är att vara nykär? Man behöver inte vara någon melloexpert för att lista ut att dansbandskungarna drog det längsta strået i den kampen.

Johnny Logan piggade upp som mellanakt. Irlands Glenn Hysén! Kanske det finaste Mello-ögonblicket hittills i år eftersom Kodjos mamma satt i publiken och fick se sin största idol?

För övrigt så tyckte jag det var skönt att ingen artist pratade om några trauman i sina presentationsklipp. Det verkar som att alla förbrukat sina personliga trauman i delfinalerna, och det känns hoppfullt inför nästa vecka! Förhoppningsvis kommer finalen faktiskt att handla om artisternas framträdanden, snarare än vem som har haft det mest tufft i livet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB