Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2019 – deltävling 2

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Ny vecka, ny mello! Den här veckan gick tävlingen av stapeln i Malmö, och därför inleddes programmet med ett lite för långt rapnummer från programledarna! När personer som inte kan rappa ska rappa så blir det oftast lite pajigt, och det blev det den här gången också.

Foto: Robin Lorentz-Allard

1: Andreas Johnson – Army of us: Andreas Johnson har skaffat ny snygg ”Gör om mig”-frisyr à la Gò Kväll och uppträdde med en låt som påminde lite för mycket om Avicii.

Foto: Robin Lorentz-Allard

2: Malou Prytz – I do me: Senast en ung småländsk tjej skrällde i Melodifestivalen så var det Lena PH någon gång på 80-talet, och nu var det dags igen. Poppigt och kul!

Foto: Robin Lorentz Allard

3: Oscar Enestad – I love it: Oscar Enestad inledde med att säga att han värnar väldigt mycket om sitt privatliv, och jag antar att det var därför han sjöng om det för tre miljoner tv-tittare! Svenska folket var dock inte speciellt intresserade, och det blev en sistaplats.

Foto: Robin Lorentz-Allard

4: Jan Malmsjö – Leva livet: Jan Malmsjö är nästan lika gammal som Oscar Enestads tjej! Efter Arja Saijonmaas sistaplacering förra veckan så förväntade jag mig ingen seniorskräll den här veckan heller, men precis som Arja så piggade Jan upp bland alla barn. Speciellt bra gick det dock inte.

Foto: Robin Lorentz-Allard

5: Vlad Reiser – Nakna i regnet: Äntligen en youtuber i Melodifestivalen!!! Eftersom Vlad är en Spexig Kille Från Internet så skojade han mycket om vatten, eftersom låten handlade om regn! Det bjöds också på tokiga blickar in i kameran och en utsträckt tunga.

Foto: Robin Lorentz-Allard

6: Hanna Ferm och LIAMOO – Hold you: Jag har aldrig tidigare hört en låt som varit mer ”Azerbajdzjan i Eurovision” än det här! Att vara en duo med kemi som hävdar att de inte är ihop känns dock väldigt mycket som Samir och Sigrid i Let’s Dance 2017?

Foto: Robin Lorentz-Allard

7: Margaret – Tempo: Margaret pratade om sina hundar och meddelade att de inte bryr sig om att hon är kändis. Om de hade gjort det så hade det varit väldigt konstiga hundar, men nu ska vi inte tänka på det! Låten var poppig, men tyvärr blev det en snöplig femteplats. Hon får hoppas på ett nytt samtal från Christer Björkman nästa år!

Hanna Ferm & Liamoo och Malou Prytz gick till final, och Andreas Johnson och Vlad Reiser gick till Andra Chansen. Nästa vecka fortsätter vi till Leksand, och då blir det förhoppningsvis inget rapmedley från programledarna.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB