Startsida / Inlägg

Peg Parneviks livsråd till följarna

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Om det är någonting som verkligen är viktigt i arbetet som influencer så är det att ge råd till följarna och guida dem genom livet! Det här har Peg Parnevik tagit fasta på, och på Instagram delar hon med sig av sin visdom.

View this post on Instagram

Don’t trust what you see on social media. Everyone’s just human. Nobody has a perfect life or perfect body, not even a perfect relationship or family. We’re all walking around with cellulite and rolls, stretch marks, and most likely some anxiety. Maybe some insecurity, maybe an eating disorder or depression. And that’s ok! It’s normal. It’s natural. And everyone has their demons. But don’t let social media make you feel bad about yourself. Like you’re not enough. Like the cellulite makes you unworthy of love, like the anxiety makes you weak. I’ve been doing it a lot lately. The “why am I like this?! Why don’t I look like THAT! Why can’t I just stop eating so much bread?! Get your shit together. Why aren’t you more successful like her? She’s traveling every week and has all those things! All those accomplishments! That body! What if my boyfriend leaves me for someone with a body like that?” conversation in my head. It’s actually insane how mean we are to ourselves. Make ourselves cry, doubt ourselves. I just wanted to remind you to check in on yourself. Remind yourself it’s not always real. You’re doing your best. You’re amazing. You work hard. Your body is perfect as it is!! It keeps your organs in and functioning?!! Like that’s a lot already! Stop comparing yourself. I know it’s so so so difficult. But let’s try. I’m working on it too. Sending luvvv💗

A post shared by Peg Parnevik (@pegparnevik) on

Det är verkligen tur att personer som är stora på sociala medier kan förklara att andra personer på sociala medier inte är som man tror! Alltså, i fall det var någon som ens trodde att de var perfekta från första början?

Redan i november så gjorde Peg Parnevik ett liknande inlägg på Instagram, där hon berättade att bilder som visas upp på sociala medier inte alltid överensstämmer med sanningen. Jag har knappt hämtat mig från den chocken fortfarande!

Jag vet inte om det är något amerikanskt över det, men att berätta att allt inte alltid är perfekt är väl som att slå in en öppen dörr nu för tiden? I Sverige är det ju det enda folk pratar om hela tiden!

Jag har sagt det här tidigare, men svenska influencers har ju snarare en kapplöpning i vem som kan vara minst perfekt? Alla måste må mer eller mindre dåligt, ha problem, någon sjukdom, eller något annat som de kan prata om i intervjuer på ett lagom tillrättalagt sätt. Om du aldrig haft några sorger eller problem i livet kommer du inte bli speciellt långvarig som influencer i det här landet.

”Your body is perfect as it is!! It keeps your organs in and functioning?!! Like that’s a lot already!”

Starka ord från en av vår tids största tänkare. Vem är det egentligen som sagt till alla influencers att vanliga människor tror att de är perfekta? Tror verkligen folk det på riktigt, eller är det bara influencerna själva som inbillar sig? Diskutera i smågrupper och återkom!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB