Startsida / Inlägg

Flygplatsdumpningen i Bonde söker fru

av tramsfrans

Årets Bonde söker fru börjar lida mot sitt slut, och i veckans avsnitt var det dags för paren att åka på den romantiska avkopplande resan som TV4 bjuder på i utbyte mot att de filmar allt som händer.

Alla resor blev dock inte lika romantiska som man hade hoppats på. Linda Lindorff hintade redan i början av säsongen att en av bönderna skulle vara med om ”den mest brutala dumpningen hon någonsin varit med om”, och nu står det klart att hon menade Simon. Nöjesbladet rapporterar:

”Mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, från Öland skulle få åka till Rhodos på kärleksresa med brevskrivaren Frida, 21, men väl på Arlanda så dyker hon aldrig upp. 

I onsdagens avsnitt av ”Bonde söker fru” syns Simon upprepade gånger försöka nå Frida via telefon, men förgäves.

– Abonnenten du försöker nå kan inte ta ditt samtal just nu, hörs den automatiska rösten säga i mobiltelefonen.”

Att det stundtals kan vara dålig stämning på kärleksresorna i Bonde söker fru är inte någon nyhet, men att inte dyka upp över huvud taget måste vara ett nytt rekord. Man kan såklart inte tvinga någon att åka på kärlekscharter om personen inte vill, men det känns ändå aningen magstarkt att inte dyka upp på en resa som redan är bokad och betald så länge inte personen man ska åka med har gjort något oförlåtligt. Vill man inte följa med så kan man ju iallafall säga det innan ens resesällskap åkt till flygplatsen.

”Men i programmet reser han ändå till Rhodos.

– Det var mycket snack med produktionen. Jag sa att jag kan väl lika gärna åka hem, varför åka till en fritt främmande ö, där jag inte kände nån, men de tyckte att jag skulle åka. Det kändes helt knäppt. Men jag hade ju ändå tagit ledigt från gården så det blev mer för att göra färdigt själva programmet. Hade de inte tryckt på så hade jag nog åkt hem, säger Simon.”

Att TV4 ville att Simon skulle åka är ju inte så konstigt eftersom det är de som betalat resan och vill ha innehåll till sitt tv-program. Jag kan dock inte tänka mig något värre än att först bli dumpad av den man är kär i och därefter höra tjat från ett tv-team som vill att man ska åka ENSAM på kärleksresan så att de kan dokumentera misären.

”TV4 betonar att det var Simons eget beslut att åka på resan ensam.

– Situationen som uppstod var såklart både svår och utsatt för Simon. Av den anledningen hade vi också många och långa diskussioner med honom om huruvida han faktiskt skulle åka eller inte. Beslutet var dock Simons eget och vi hade naturligtvis aldrig tvingat honom till något som han själv inte ville. Produktionen var oerhört måna om att han skulle få en så bra upplevelse som möjligt givet förutsättningarna och har hållit tät kontakt med honom även efter resan, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för ’Bonde söker fru’ på TV4.”

TV4 borde verkligen vara tacksamma gentemot Simon och ge honom alla pengar i världen för att han bet ihop och åkte iväg på resan. De flög visserligen ner hans bästa vän dagen efter som en överraskning så att han slapp vara ensam, men jag fick ändå ont i magen av avsnittet.

Man kan säga mycket om Bonde söker fru, men de är fortfarande bäst i Sverige på kärleksteve. Blir man kär i Bonde söker fru så blir man det på riktigt, och blir man dumpad så är det värre än missväxt. Till skillnad från Gift vid första ögonkastet och Bachelor så har bönderna själva fått välja vilka de träffar, och man behöver inte vara rymdforskare för att förstå att känslorna blir mer äkta då. Oftast är det positivt, men idag fick vi se motsatsen.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB