Startsida / Inlägg

Carl Jan Granqvist räddar Jul med Ernst

av tramsfrans

Vissa kändisar har haft en tuffare december än andra. Först och främst tänker jag på Ernst Kirschsteiger, som tvingats stå till svars för att hans glögg visade sig vara oerhört explosiv och fick dras in från Systembolaget. Att kändisprodukter kan ha svajig kvalité är ingen nyhet, men att de skulle vara direkt explosiva kom som en överraskning till och med för mig.

Som om inte detta var tillräckligt så har Ernst drabbats av ytterligare ett juligt bakslag. Han har blivit bannad från att spela in ”Jul med Ernst” i huset där ”Sommar med Ernst” spelades in eftersom han har en fejd med länsstyrelsen i Örebro! Expressen rapporterar:

I stället för att återse senaste sommarens renoveringsprojekt – den anrika Kånsta kvarn i Hallsberg – julstökar Ernst Kirchsteiger hemma hos tv-profilen Carl Jan Granqvist, 72.

Ett sjömagasin på Saxå Bruk, som Kirchsteiger rustade upp för några år sedan.”

Carl Jan Granqvist! Räddaren i nöden! Först så räddar han TV4 genom att ställa upp i Biggest Loser VIP och räddade ett tunt startfält, och nu lånar han dessutom ut sitt hus för att rädda Jul med Ernst. Vad hade TV4 gjort utan Carl Jan Granqvist 2018 egentligen? Carl Jan fortsätter:

”– Vi är det enda han omedelbart kunde flytta verksamheten till. Det stod ju helt intakt, det vara bara att sätta på värmeelementet, säger Carl Jan Granqvist och fortsätter:

– Jag har ingen användning av huset än att jag dricker champagne där fyra gånger per sommar. ”

Jag har aldrig hört något mer Carl Janskt än att ha ett hus som enbart används för att dricka champagne i. Det känns visserligen lite tråkigt att huset inte används oftare, men å ena sidan är det ju bra att TV4 kan använda det som ett standby-hus som ALLTID är redo för tv-inspelning med oerhört kort varsel. Det är bara att sätta på värmeelementet och slänga in några kvistar så har Ernst något att göra i flera dagar.

Nu hoppas jag att resten av Ernsts december blir mer fridfull och att inte några fler glöggflaskor exploderar. Annars får han spela in programmet ”Explosivt med Ernst” istället.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB