Startsida / Inlägg

Biggest Loser VIP – Avsnitt 9

av tramsfrans

blvipFoto: TV4

Nu har det gått 9 veckor med Biggest Loser VIP, och det börjar kännas ungefär lika spännande som fredagsfinalerna i den här säsongen av Idol. Det vill säga inte så spännande alls! Finalen rycker dock allt närmare, och det verkar alltså finnas ett slut på programmet. Här kommer höjdpunkterna från veckans avsnitt! 

1: Deltagarna får ett brev. Ett brev med chockerande innehåll har skickats, där det står att deltagarna snart kommer utsättas för ”den tuffaste prövningen hittills”, och att en deltagare snart kommer tvingas lämna programmet. Erik Hörstadius kallar brevet för ”ett riktigt jävla pissbrev” och blir upprörd av tanken att ytterligare en deltagare snart tvingas lämna. Carl-Jan påpekar försiktigt att själva syftet med programmet är att de ska bli färre och färre.

2: Den tuffaste prövningen hittills. Anna Brolin förklarar för deltagarna att de står inför en ”once in a lifetime”-utmaning, och att de ska cykla i 24 timmar i sträck! ”Vem fan vill cykla i 24 timmar?” undrar Alexandra Louthander, och jag är benägen att hålla med. Erik försöker dock tänka positivt, och berättar att 24 timmar inte ens är hundratusen sekunder. Dessutom berättar han att han kommer ”dominera tävlingen totalt”.

3: Erik Hörstadius dominerar inte tävlingen totalt. Efter några minuters cyklande så står det klart att Alexandra Zazzi är en före detta proffscyklist som brukade cykla 300 mil om året, men Alexandra har inte velat berätta något för de andra deltagarna eftersom de skulle kunna utnyttja det och vända det mot henne i en elimineringssituation. Riktigt listigt gjort, eftersom de flesta av deltagarna inte brukar dra sig för att skryta om fysiska bravader från förr.

4: Anna Book kommer in och stör cykeltävlingen. Äntligen händer något spännande! Anna Book gör entré i gymmet mitt under brinnande cykeltävling i egenskap av världens första Biggest Loser VIP-segrare! I och med att deltagarna är fokuserade på att tävla så verkar dock ingen vara speciellt intresserad av att prata med henne. ”Hon är inte behövd just nu för min del” konstaterar Zazzi. Anna ger dock en del användbara tips till deltagarna, och säger bland annat ”det viktigaste att tänka på när man sitter på cykeln är att tänka framåt”. Anna stannar inte speciellt länge i gymmet, och jag börjar nästan undra om det bara var en hägring?

5: Alexandra Zazzi vinner cykeltävlingen. Efter att ha cyklat 419 (!) kilometer på 24 timmar så står det klart att Zazzi har slagit det svenska Biggest Loser-rekordet i att cykla längst. Det var faktiskt otroligt imponerande, men kanske inte så överraskande i och med att hon är en van cyklist sedan tidigare och fick en gren där hon inte behöver anstränga sin onda axel i någon större utsträckning.

6: Carl-Jan lämnar tävlingen. Carl-Jan cyklade den kortaste sträckan av alla, och tvingas därför lämna slottet och säga hejdå till de övriga deltagarna. Han är dock nöjd med sin prestation eftersom han slutat ta insulin och kan ha på sig en otroligt användbar vit kostym som han inte kunnat bära sedan 2011. Dessutom har han bevisat för alla pensionärer i hela Sverige att gamla personer också kan röra på sig, ifall någon inte trodde det.

7: Deltagarna får se klipp från sin första tid på slottet. Eftersom deltagarna har cyklat i 24 timmar så är det inte läge för ytterligare fysisk ansträngning, och därför får de träffa tränar-Micke och titta på klipp på hur det såg ut under den första tiden på slottet. Erik konstaterar att han inte är lika ”all over the place” nu som han var då, och tränar-Micke mäter deltagarnas midjemått och konstaterar att alla nått fantastiska resultat. Egentligen hade det ju varit mer passande om Anna Book kommit i samband med tränar-Mickes snack istället för när deltagarna hade fullt upp med att cykla 40 mil, men jag antar att hon var upptagen med något annat viktigt uppdrag just då.

Nu är det bara två avsnitt kvar av programmet, och det återstår alltså bara tre deltagare. Alexandra Zazzi, Alexandra Louthander och Erik Hörstadius! Vem ska bli den andra vinnaren i världshistorien av Biggest Loser VIP och göra Anna Book sällskap på tronen? Hela Sverige håller andan!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB