Startsida / Inlägg

Paradise STHLM – Sveriges klimatsmartaste dokusåpa?

av tramsfrans

paradisesthlmFoto: Tony Ottosson, Viafree

Jag trodde inte det var möjligt, men svensk tv har fått ännu en dokusåpa där deltagare från andra dokusåpor är med! Nöjesbladet rapporterar:

”I november är det premiär för nya Viafree-satsningen ”Paradise STHLM”.

I programmet kommer man få följa några av de mest välkända ”Paradise hotel”-profilerna när de flyttar in i en lyxlägenhet i Stockholms innerkvarter.”

Det känns verkligen som ett tecken i tiden att man inte längre behöver skicka deltagarna till andra sidan jorden för att de ska kunna supa och intrigera med varandra. Det kan man ju lika gärna göra i Vasastan! Vem säger att man måste åka till Mexico för att agera omdömeslöst och göra tokiga saker?

Deltagarna festar ändå hela tiden och märker knappt var de är någonstans, och efter några tequila har man inte någon uppfattning om man är i Cancún eller på Kungsholmen.

Det här är det mest klimatsmarta jag hört på år och dagar! Det märks att Viafree har tänkt på återvinning i och med att alla deltagare redan har varit med i Paradise Hotel minst en gång tidigare, och inga onödiga flygresor har behövt göras. Nu kallar vi hem alla våra hundratals dokusåpadeltagare från jordens alla hörn och spelar in skiten i Sverige istället! Tylösand och Böda Camping står redo att inkvartera massorna!

”I tolv avsnitt kommer de tävla och mingla i Stockholms uteliv. Men till skillnad från ”Paradise hotel” tävlar de inte i par, utan individuellt. Den som vinner kammar hem en paradisresa, där de för en gångs skull slipper kamerorna.”

Det är oklart vad det innebär att ”tävla i Stockholms uteliv” men spontant så låter det inte jätteunderhållande. Det är säkert jätteroligt för deltagarna som blir filmade och får känna sig viktiga och dricka gratis alkohol, men jag vet inte hur roligt det kommer bli för oss andra.

Frågan är ju bara hur ”Paradise STHLM” kommer skilja sig från deltagarnas vanliga liv? Att bo i andrahand i innerstan och festa hela tiden med varandra är väl det de brukar göra annars också, så jag vet inte hur deras tillvaro i programmet kommer vara annorlunda från verkligheten? Å ena sidan kanske det är det som är meningen!

Paradise STHLM kommer dock inte vara helt klimatneutralt eftersom vinnaren får åka iväg på en ”paradisresa”. Det framgår dock inte vart den resan går någonstans, så det KAN eventuellt vara en tågbiljett till Pite Havsbad med inkvartering i stuga med pentry och begränsad havsutsikt. Jag håller tummarna!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB