Startsida / Inlägg

Biggest Loser VIP – Avsnitt 4

av tramsfrans

blvipFoto: TV4

Nu är jag tillbaka i Sverige igen! Fick bokstavligt talat kasta in mig i en taxi från Arlanda för att hinna hem till veckans avsnitt av Biggest Loser VIP. Det är FÖR viktigt för att kolla på play i efterhand! Nedan kommer mina tankar från veckans avsnitt.

1: Deltagarna konfronterar tränar-Micke. Avsnittet börjar starkt med att deltagarna har ”fått nog”, och beslutar sig för att konfrontera tränar-Micke och säga till honom att de tycker han kör för hårt med dem på träningspassen. Man blir ju helt slut och måste vila i flera timmar efteråt! Ska det verkligen vara såhär jobbigt att träna? Micke får förklara för deltagarna att de inte har haft det svårare än någon annan, och att det är normalt att bli trött efter att man tränat.

2: Hinderbanan. Till Kalle Moraeus stora förskräckelse så är det tävling den här veckan IGEN, och deltagarna ska ta sig genom en lång hinderbana. Eftersom Alexandra Louthander vann förra veckans tävling så fick hon priset att byta ut en av deltagarna i sitt lag mot någon i det andra laget, och därför byter Erik och Pekka plats med varandra. Nu ska lagen tävla om vilka som tar sig genom hinderbanan snabbast, och eftersom Gunilla Persson fortfarande potentiellt har en dödlig sjukdom så får bara två deltagare från varje lag vara med och tävla. Detta innebär att Kalle och Pekka möter Zazzi och Alexandra Louthander. Undrar vem som vinner tävlingen, två gamla gubbar eller de två unga tjejerna? Gissa!

3: Kalles stora rädsla. Kalle vågar inte satsa fullt ut i tävlingen och kasta sig genom ett hängande bildäck, eftersom han är rädd att bryta fingrarna när han landar på marken. ”Jag måste kunna försörja mig även efter det här programmet” konstaterar Kalle eftertänksamt, och längtar tillbaka till tiden då det räckte med att spela fiol och man slapp vara med i bantnings-tv.

4: Gunillas stora lättnad. En läkare ringer Gunilla och meddelar att hennes testsvar kommit, och att det står klart hon inte har cancer. Gunilla gråter av lättnad och kallar det för ”ett avgörande moment i mitt liv”. Det här innebär dock att Gunilla inte längre har någon ursäkt till att skippa träningen, och att hon nu måste vara med på samma villkor som alla andra.

5: Ingen vill vinna priset (igen). Efter tävlingen avslöjar Anna Brolin att den som gått ner mest i vikt i veckan får bestämma vilken i det förlorande laget som måste lämna slottet. Det här är självklart en mardröm för de konflikträdda deltagarna, och orsakar stor oro och ångest.

6: Gunillas och Eriks stora bråk. Alla deltagare misstänker att Erik är den som kommer ha gått ner mest i vikt, och Gunilla försöker ta kontroll över situationen och knackar på hos Erik för att fråga om han tänker rösta ut henne. Erik meddelar att han inte kan lova något eller ge några garantier, varpå Gunilla blir rasande. ”Erik har ingen empati eller känsla för medlidande över huvud taget” gormar Gunilla, och går därefter ut till salongen där de andra deltagarna sitter. Gunilla meddelar deltagarna att Erik har sagt att alla vill att hon ska åka hem. Deltagarna blånekar, och Gunilla väser ”jag kommer hålla mig undan från alla er”. 

7: Det stora invägningsbråket. Efter en dramatisk invägning där det visar sig att Gunilla gått ner nästan tre kilo trots att hon inte tränat så står det klart att hon är garanterad att få stanna ytterligare en vecka på slottet. Detta innebär att antingen Kalle eller Pekka måste lämna. Erik säger att det vore hemskt att bli av med Kalle eller Pekka, varpå Gunilla skriker ”Vore det inte hemskt att bli av med mig?”. Erik påpekar att det inte är möjligt eftersom hon gått ner mest i vikt procentuellt sett i sitt lag, varpå Gunilla kontrar ”ÄR DU INTE LEDSEN ÖVER DET?”.

8: Pekka lämnar. Efter en skräll i slutet av invigningen då det visar sig att Alexandra Zazzi är den som gått ner mest i vikt och måste bestämma vem som åker ut, så meddelar Pekka att han kan lämna frivilligt. ”Jag har fru, familj och barnbarn att åka hem till. Kalle Moraeus har ingenting” konstaterar Pekka dystert. Deltagarna nickar i samförstånd och bestämmer att Kalle behöver det här mest, och verkar tro att han inte har något liv över huvud taget utanför programmet. Varför säger de så!? Jättetaskigt ju!

Som ni kanske märker så börjar det ÄNTLIGEN hetta till i programmet nu när Gunilla och Erik börjat bråka med varandra. Låt dramat börja! Nästa vecka fortsätter den dåliga stämningen, och vi fick bland annat se en teaser där Gunilla säger att hennes huvud ”hade kunnat klyvas itu” i någon av tävlingarna. Jag längtar redan!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB