Startsida / Inlägg

Carola varnar följarna för internet

av tramsfrans
Carola

Jag har tidigare konstaterat att Carola Häggkvist är en av de kändisar som levererat allra mest på Instagram i år! Varje inlägg innehåller visserligen lika mycket text som en Camilla Läckberg-deckare, men om man orkar ta sig igenom väggen av text så väntar oftast en belöning!

Den här veckan har Carola insett att internet är farligt, och i ett instagraminlägg som är alldeles för långt att posta här så berättar hon om de potentiella farorna när man surfar.

”Igår kväll satt jag tillsammans med Zoe och såg på det hon senast tittat på inne på You tube som visade roliga slags bakade tårtor… Vi satt och skrattade tillsammans och hon kunde få visa mig vad hon senast tittat på. Jag tog del av det och vi fick en tid av ’bonding’ på hennes mark. Samtidigt kunde jag säga vad hon inte borde se när vi skrollade nedåt.. på samma ’sida’ som dessa roliga tårtor. Vad föder vi våra barns sinnen med? Det här är Sååå viktigt. Vad bygger upp och vad raserar? 

Carola har alltså insett först NU att det finns en hel del konstiga grejer på internet. Tänk att det bara skulle dröja 20 år av konstant uppkoppling tills Carola förstod att internet kan vara en farlig plats, och att det inte bara innehåller livestreamningar av olika gudstjänster. Carolas skyddade bubbla har briserat, och hennes eget barn ligger bakom!

Kom ihåg att det endast kan ta 1 klipp av ett mörkt inslag med skräck, våld eller öppet sex som fullständigt raserar allt i en människa”

Hon konstaterar bland annat att det kan räcka med ETT enda klipp av ”öppet sex” för att en människa ska rasera fullständigt!!! Varje gång man använder internet så är man bara ett klipp bort från att totalt gå sönder som människa. Varför är det ingen som har varnat för det här tidigare? Vart är varningstexterna?

”En dörr som öppnas upp och okontrollerbart begär föds obemärkt till en början, som en bomb som börjat ticka. Varför tror vi det finns så mkt psykisk ohälsa, övergrepp, perverst i samhället idag..?! God help us! Vi behöver sätta gränserna. Vakna upp och sätta ljuset mot oss själva, avslöja mörkret i nätuniversum.”

Det känns inte som att Carola pratar om Zoes youtubeklipp längre, men det är uppenbart att Carola har fått en viktig insikt. Om jag ska vara lite kritisk till det hon säger så skulle jag dock vilja hävda att det funnits psykisk ohälsa, övergrepp och perversioner under hela mänsklighetens historia, och att man kanske inte kan skylla ALLT ont i världen på internets mörka krafter. Folk var inte jättesnälla på medeltiden heller.

Nu återstår det att se vad Carola kommer upptäcka härnäst. Kanske att det finns spammejl som skickas till mottagare med falska löften om pengar och välstånd, men i själva verket är precis tvärtom? Gud bevare oss alla!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB