Startsida / Inlägg

Agneta Sjödin talar ut om kändisskapet

av tramsfrans
agnetasjödin

Om det är någonting jag verkligen älskar med att resa så är det att man får så många nya intryck! Svenska kändisar gillar också att resa, men ibland är livet utomlands knappast en dans på rosor. Eftersom ingen utanför Sverige vet att de är kända så blir de stundtals behandlade som helt vanliga människor, något som ibland kan kännas riktigt obehagligt. Agneta Sjödin gästade nyligen Kändispodden och berättade hur det känns att bli behandlad som en vanlis. Expressen rapporterar:

”-Det är lite svårare att få bord på krogen då och någon kan snäsa åt en i en biljettkassa eller så i ett annat land. Då studsar jag till och tänker, va, vad har jag gjort dig? Jag fattar ingenting, för jag är ju så van, jag går runt i det här svenska lull-lullet och blir trevligt bemött.” 

Jag kan ändå känna viss sympati för Agneta Sjödin här, och jag tycker det är fint att hon erkänner att kändisskapet kommer med vissa fördelar. Generellt känns det som att vissa svenska kändisar vill hävda motsatsen och att det faktiskt är JÄTTEJOBBIGT att vara så känd och att alla vet vem man är hela tiden.

I synnerhet så är det trendigt bland yngre kändisar och influencers att hela tiden klaga på hur jobbigt det är att bli igenkänd, medan Agneta Sjödin faktiskt vågar konstatera att det är rätt skönt att alltid bli trevligt bemött och att folk vet vem man är. Många andra verkar istället tycka synd om sig själva och tycka att det är en förbannelse.

I vilket fall som helst så är det tur att svenska kändisar då och då åker utomlands och får känna på hur det är att vara en helt vanlig person. Till exempel att besöka en restaurang och behöva VÄNTA på ett bord!

Det är viktigt att då och då besöka verkligheten och testa hur det känns att vara normal. Annars kanske man inte uppskattar det man faktiskt har på hemmaplan. Man saknar inte bordet på Riche förrän man blir nekad på Soho House i London, som jag alltid brukar säga!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB