Startsida / Inlägg

TV4:s krisåtgärder i Bonde söker fru

av tramsfrans
bonde

Det absolut bästa vårtecknet jag vet är när TV4 avslöjar vilka bönder som ska vara med i Bonde söker fru! När Linda Lindorff börjar lägga upp bilder på rosenkindade bönder i motljus så vet man att våren är här på riktigt!

Efter de två senaste säsongernas brunstiga drama där bönderna blivit kontaktade av brevskrivare redan innan programmet har hunnit spelas in så har dock TV4 vidtagit extra försiktighetsåtgärder i år. Nöjesbladet rapporterar:

”Till skillnad från förr har TV4 i år valt att bara gå ut med förnamn, bostadsort och ålder på bönderna. Efternamnen hålls hemliga.

Anledningen är att produktionen vill förhindra det faktum att personer och potentiella brevskrivare ska ta kontakt med bönderna via sociala medier innan programmet börjar spelas in.”

Älskar att TV4 inte ens vågar avslöja vad bönderna heter! Allt för att hålla undan mängderna av karltokiga brevskrivare! Om ni frågar mig så borde man kryptera personuppgifterna ännu mer för att verkligen vara säker på att bönderna under inga omständigheter får kontakt med omvärlden. Alternativt att de får lämna ifrån sig sina telefoner till Linda Lindorff och får tillbaka dem i augusti.

Utöver brevskrivarna så behöver bönderna även skyddas från sig själva. Nöjesbladet rapporterar:

”Tidigare år har bönderna fått ses i Stockholm för att träffa produktionsbolaget och säga hej till varandra innan inspelningarna börjar. Så blev det inte i år.

– Det har vi också ändrat på i år. De har fått komma upp en och en. Det här är inte ett sätt att förhindra kärlek för det enda vi vill är ju att alla ska få bli kära. Men det är ett sätt att se till att det inte sker just nu utan längre fram när vi är beredda”

Bönderna får alltså inte längre träffa varandra innan inspelningarna har börjat. Allt för att undvika en omedelbar störtförälskelse över en kopp selecta-kaffe på produktionsbolaget. Det kan räcka med en simpel handskakning för att blixten ska slå ner! Det är precis som vinterkräksjukan, ingen går säker från att drabbas av den omedelbara Linda Lindorff-passionen.

För att vara på säkra sidan borde man faktiskt låsa in bönderna i isoleringscell fram till sommaren. Ungefär som en sorts karantän där man blir avskuren från omvärlden. Eventuellt kan man få ringa ett samtal om dagen till en nära familjemedlem, men då får Linda Lindorff tjuvlyssna för att säkerställa att inget romantiskt inträffar.

Under det första skedet av tv-inspelningen där bönderna speeddejtar sina brevskrivare på Sundbyholms slott så kommer det självklart också att vidtas rigorösa säkerhetsåtgärder. Är det Bonde söker fru-inspelning eller toppmöte med NATO?

”– Man har bondeansvariga som tassar runt litegrann nattetid på Sundbyholms slott och har koll på vart folk är. Det är ju inte bara för att hålla bönderna isär. Det är ju så att bönder ibland blir ivriga och smiter ut och brevskrivare ibland vill smita in. Man kan ju bli blixtförälskad och sugen”

Om ni trodde att bönderna själva får bestämma när de lämnar sitt hotellrum så har ni fel. Man kan faktiskt bli oerhört ”blixtförälskad och sugen”. Förslagsvis så borde bönderna eskorteras ner till frukostmatsalen med en ledsagare från produktionen för att undvika att de träffar någon i korridoren och blir förälskade. Helst ska de ha ögonbindlar på sig. Man kan aldrig vara tillräckligt säker.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB