Startsida / Inlägg

Paolo Robertos stora middagsraseri

av tramsfrans

Att Paolo Roberto gillar det här med mat är förmodligen något som de allra flesta känner till. De senaste åren har dock någonting hänt med Paolos matglädje. Det känns liksom inte kul att bjuda folk på middag längre. Han går till och med så långt att han kallar det för en MARDRÖM!

Vilodag! Att äta är den näst största njutningen i livet hur kan man på allvar sabba guldkanten i livet? För halva det här landet verkar lida en ätstörning och ha gäster på middag är numera en mardröm… Man får först börja med vilka som inte äter gluten, kött, fisk eller kolhydrater sedan har vi dom som bara äter kött eller mat som inte är upphettad mer än 42 grader och så har vi de som inte äter något. Sorgligt nog så slutar inte där utan sedan måste man tänka på det politiska: vart är saker odlade, har vi tänkt på genusperspektivet på tomatens skörd och är något på bordet odlat i Israel? Värst är det med barnen till dessa föräldrar som har låtit sina barn ärva deras sjuka inställning till mat… Erik tycker inte om sås på pastan, Eva vill ha köttet utan sås och Gustav vill bara äta köttbullar med ketchup… Vad hände med den fina svenska traditionen: håll tyst och ät upp du är inte hemma nu..? Avslutningsvis så vi slipper tårar och tandagnissel i kommentarerna: jag vet att folk på riktigt inte kan äta gluten (till skillnad från den extremt larviga trenden) och man ska inte tvinga barn att äta något de verkligen hatar. Men ibland kan det vara bra för barn att inte alltid få som de vill så det inte blir självupptagna vårtor i folks arsle

A post shared by Paolo Roberto (@1paolo2) on

Det där eskalerade fort! Bara för att man inte äter kött så behöver ju inte det betyda att man blir en ”självupptagen vårta i folks arsle” om man kommer på middag. Spontant så tänker jag att värre saker kan hända än att ens middagsgäst inte äter fisk?

Att alla människor inte vill äta samma typ av mat verkar dock vara en personlig katastrof för Paolo Roberto. Var tog den fina SVENSKA traditionen att äta upp maten på tallriken vägen? Var har det gamla goda Sverige tagit vägen där folk slickade tallrikarna rena som om det inte fanns någon morgondag och sköljde ner allt med 3 liter lingondricka!!! Nu har halva Sverige gått och skaffat sig ”ätstörningar” bara för att vara coola!

Det är oklart vad Paolo Roberto vill att man ska göra om man går på en middag som  vegetarian. Skita i allt och äta kött ändå? Det är bara att bita ihop och tugga i sig om man blir bjuden! Grisen är ju ändå död så den kan lika gärna ätas upp! Ta lite bearnaise också, jag vet att du inte tål laktos men skärp dig för fan!

Att barn har konstiga matvanor verkar också vara ett nytt påfund enligt Paolo Roberto. Alltihop är någon sorts ond PK-maffiakonspiration där ondskefulla föräldrar i harembyxor utformar sina barns kostschema enligt en pro-palestinsk värdegrund. Allt för att jävlas med Paolo Roberto när han ska bjuda på en Pasta Bolognese med israeliska tomater!

Spontant känns det här som ett stort låtsasproblem. Hur många gånger händer det att ALLA middagsgäster har någon obskyr kostfilosofi som går ut på att maten inte får vara varmare än 42 grader, inte innehålla några kolhydrater eller att någon vägrar gurkor som inte är genuscertifierade? SÅ ofta kan det ju inte hända? Jag har inte stenkoll på Paolo Robertos umgängeskrets, men jag blir otroligt nyfiken på vilka människor han brukar bjuda hem på middag eftersom situationen blivit så ohållbar.

Själv så har jag aldrig upplevt något liknande, och min erfarenhet är att de personer som har någon typ av specialkost brukar lösa det själva på ett smidigt sätt eller meddela innan att de står över en del av middagen. Äter man vegetarian så är det ingen katastrof för värden att köpa ett paket sojafärs om det blir tacos, och om man går på LCHF så går det oftast bra att ta extra mycket grönsaker till köttet istället för potatis.

Det mesta brukar faktiskt lösa sig på ett eller annat sätt, men uppenbarligen inte hemma hos Paolo Roberto. Kämpa Paolo!

Taggar Paolo Roberto
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB