Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2018 – deltävling 3

av tramsfrans

Ännu en vecka med David Lindgren är över! Den här veckan hade han dessutom med sig ett barn på scenen som gav honom tips på hur man är programledare. Det gick sådär, men vi tog oss igenom den här delfinalen också! Här kommer mina åsikter om kvällens låtar!

Martin Almgren – A bitter lullaby. Jag måste faktiskt säga att Martin Almgren ställde upp med ett passande låtnamn. Hans karriär efter Idol har faktiskt varit sömnigare än de flesta godnattsagor jag läst. Överraskande nog så blev det en finalplats!

Barbi Escobar – Stark. Minns inte.

Moncho – Cuba Libre. Semesterpop på svenska är en genre som gått på sparlåga sedan Markoolio var en grej. Nu är det tyvärr tillbaka med besked.

Jessica Andersson – Party Voice. Jessica fick bära hela schlager-Sveriges hopp på sina glittriga axlar, och det var ett otacksamt uppdrag redan från början. Som tur var så klarade hon av att uppfylla förväntningarna och gick till final. Ingen är mer lättad än jag över att schlagern fortfarande lever!

Kalle Moraeus och Orsa Spelmän – Min dröm. Eftersom det här är Melodifestivalen 2018 så är ingen deltävling komplett utan en malplacerad äldre man i startfältet. I likhet med Edward Blom och Jonas Gardell så gick det inte speciellt bra för Kalle Moraeus heller.

Dotter – Cry. Eventuellt så var dotter lite för svår för sitt eget bästa. Att vara inklämd mellan Kalle Moraeus och MENDEZ är dock inte ett drömscenario för någon, och speciellt inte om man gör anspråk på att vara svår.

Mendez – Everyday. Precis när man glömt bort Despacito så kommer Mendez tillbaka från 2003 och påminner en om varför man aldrig gillade den! Det ser ut att bli ännu en sommar med jobbiga hits.

Nästa vecka så är det redan dags för sista delfinalen! Vem vet, då kanske till och med en kvinna går vidare till final och gör Jessica Andersson sällskap bland de fem manliga artister som hittills har gått vidare. Spännande!

Samtliga foton i inlägget: Peter Wixtröm

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB