Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2018 – deltävling 1

av tramsfrans

Igår var det äntligen dags för den första deltävlingen i Melodifestivalen 2018! David Lindgren har suttit på kammaren i ett helt år och fnulat på dåliga pappaskämt, och har nu blivit utsläppt igen. Nedan kommer mina åsikter om gårdagens bidrag.

Sigrid Bernson – Patrick Swayze. Efter inslaget innan låten där Sigrid berättade att hon gillar att ”segla” samtidigt som hon blev filmad på Djurgårdsfärjan så blev jag förvirrad. Resten av låten så väntade jag bara på att SVT skulle filma Samir i publiken, vilket de såklart gjorde. Inte ens när hon uppträder i Melodifestivalen så får hon göra något själv!

John Lundvik – My turn. En man vid ett piano! Hela låten och framträdandet kändes ungefär som nåt som Irland hade kunnat skicka till Eurovision 2009 och åkt ut i första semin. Jag är uppenbarligen inte lika övertygad som resten av Sverige.

Renaida – All the feels. Det första jag tänkte på var att Renaida tagit slamsorna från Brandsta City Släckers outfit från när de sjöng ”Kom och ta mig”. Utöver det så kändes låten lagom intetsägande och autotunead för att kunna passa in på vilken klubb som helst där folk inte bryr sig om vilken musik som spelas.

Edward Blom – Livet på en pinne. Vilken chock att Edward Bloms låt handlar om mat! Skämt åsido så hade jag förväntat mig mer än dansande gräddtårtor och humrar. Edward Blom är en fantastisk person men borde ha gjort en mer mogen låt istället för att försöka samla pluspoäng hos dagispubliken. Dagisbarn uppskattar generellt inte beaujolais, och det var troligtvis därför det inte räckte hela vägen. Det blev för konstigt.

Kikki Danielsson – Osby Tennessee. Innan hon gick upp på scenen så sa Kikki att låten är en tre minuter lång självbiografi. Redan där förstod man att det inte skulle bli en munter historia, och tyvärr så blev det en sistaplats.

Kamferdrops – Solen lever kvar hos dig. Om jag ska sticka ut hakan litegrann så vill jag faktiskt påstå att låten inte var så dålig som alla andra verkar tycka. Den kanske inte blev en ny ”Jag trodde änglarna fanns”, men den förtjänade ett bättre öde. Nu blev det bara ett antiklimax, och drömmen om en ny sommarplåga blev krossad en iskall kväll i februari. Solen lever inte kvar hos Kamferdrops.

Benjamin Ingrosso – Dance you off. Frågar ni mig så var Benjamin överlägsen igår, men det var oroväckande att han redan nu börjat uppvisa Danny Saucedo-tendenser och börja berätta om hur det är i Los Angeles innan man hinner säga hej. För övrigt så tyckte jag att det var starkt att Bianca Ingrosso hann ta sig till Karlstad trots att hon hade en Meet & Greet i Mall of Scandinavia på eftermiddagen. Livet som influencer är onekligen stressigt ibland!

Annars då? Ebbot Lundberg sjöng en konstig cover med massa barn på scenen och Fab Freddie gav ”Hoodeladi” ett ansikte. Nu är det bara fem veckor kvar!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB