Startsida / Inlägg

Blondinbellas kamp för att flyga privat

av tramsfrans
bella

Förra året så rapporterade jag om Blondinbellas vision om att börja flyga mer privat! Till skillnad från resten av världens entreprenörer och företagsledare så räcker det inte med att flyga Business Class för Bella. Hon måste ha ett eget plan för att hinna till sina möten! I ett inlägg som heter ”Min supervecka” så berättar Bella återigen om sina stora planer:

”På torsdag flyger jag till Luleå för att prata om entreprenörskap på NMW, det är en mässa som står för Norbotten Media Week. På lördag efter jag har lämnat banen igen till O väntar London fram till tisdag. Jag har mini-weekend med Sheila fram till måndag och måndag till tisdag väntar jobb där. Jag hinner hem till hämtning på tisdagen. Det är ett pussel att hinna med alla resor på mina tre dagar, allt kommer att bli lättare när vi har varannan vecka efter sommaren. Eller när jag kan flyga privatflyg ibland, vi får se vad som kommer först.”

Om jag tolkar det som Bella skriver rätt så räknar hon alltså med att flyga privat lagom till sommaren. Bra och kostnadseffektivt om man är VD för ett medelstort företag i en intensiv tillväxtperiod!

Som alla redan vet så är det en stor brist på flygavgångar mellan London och Stockholm. Jag tog mig friheten att göra en sökning på en flygsajt för att kontrollera antalet flygavgångar mellan London och Stockholm en vanlig tisdag, och fick följande resultat. Jag valde att enbart söka på direktavgångar för att spara tid för Bella.

bellalondonMan kan alltså åka mellan London och Stockholm 06.20, 06.40, 07.15, 08.20, 09.25, 10.35 (två avgångar), 13.10, 13.25, 13.50, 15.40, 17.00, 18.05, 19.00, 19.50, 19.55 (två avgångar), och 21.05. 18 avgångar per dygn! Trots detta så får Bella inte ihop livspusslet. Det är OMÖJLIGT att hitta en avgång mellan London och Stockholm som passar!

Livet är verkligen inte lätt ibland. Tänk om man MÅSTE åka klockan 16.15 och det bara finns en avgång 15.40 eller 17.00? Att åka till flygplatsen en halvtimme tidigare är självklart uteslutet, och då återstår det bara att flyga privat!

bellalule

För rättvisans skull så gjorde jag även en sökning mellan Luleå och Stockholm och hittade avgångar 06.00, 06.25, 06.35, 06.55, 09.55, 10.15, 11.05, 13.10, 14.05, 15.50, 16.55, 17.45 och 19.30. Bara 13 avgångar! Skandal! Vem ska hämta Sally och Gillis på dagis när det bara finns fyra avgångar att välja mellan på eftermiddagen?

Det känns dock bra att Bella för fram den här typen av problem i strålkastarljuset. Kommunikationerna i det här landet är verkligen ett skämt och ett hot för tillväxten. Folk får inte livet att gå ihop längre!

Taggar Blondinbella

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB