Startsida / Inlägg

Blondinbella och Natural Cycles

av tramsfrans
bella

Blondinbella har hamnat i blåsväder igen, och den här gången handlar det om preventivmedel! Bella har precis som alla andra influencers i hela Sverige gjort reklam för appen Natural Cycles, som hjälper en att hålla koll på ens menscykel och fertilitet genom att ta tempen varje morgon samma tidpunkt och föra in siffrorna i appen. Därefter så räknar appen ut när man ska ligga, beroende på om man vill bli gravid eller inte.

Nu har det dock visat sig att det inte är säkert att använda en mobilapp som preventivmedel. Vilken chock! Enligt Södersjukhuset så har 37 kvinnor blivit gravida trots att de laddat ner appen och tecknat ett årsabonnemang inklusive termometer för 590 kronor. På bloggen bemöter Blondinbella kritiken:

”Natural Cycles är ett godkänt preventivmedel idag och sjävklart ska vi bli bättre på att kommunicera vikten av att hålla sig till rutinerna och skydda sig på röda dagar men något som är viktigt är att det inte blir en debatt som skrämmer kvinnor kring preventivmedel. Det måste finnas mer valmöjlighet inom skydd och jag vill verkligen belysa att vi förändrar över hundra tusen kvinnors liv då de slipper äta sådant de inte mår bra av. Jag är en stolt delägare och användare av Natural Cycles, vi gör en enorm skillnad för kvinnor varje dag och jag ser fram emot att fortsätta det som ett godkänt alternativ till hormoner.”

Personligen så undrar jag hur Blondinbella lyckas använda Natural Cycles eftersom appen kräver att man tar tempen på sig själv samma tid varje dag? Med tanke på att hon byter kontinent en gång i veckan så borde det rimligtvis vara rätt svårt att få till rätt tid med tanke alla tidszoner och jetlag. Ni vet ju själva hur det är när huvudet är i New York och livmodern är i Shanghai!

Blondinbella är visserligen delägare i Natural Cycles, men jag tycker ändå det är lite skevt att hon fått ta så mycket skit i alla tidningar nu när det visat sig att appen inte fungerar felfritt. Typ att alla tidningar har skrivit ”Blondinbellas app” ungefär som att det är HON som räknat ut algoritmen och är ansvarig för att det blivit fel. Hon är ju bara en delägare som investerat pengar?

Det är ju ungefär som att man skulle skälla ut alla som äger aktier i H&M för aptröja-dramat tidigare i veckan. Bara för att man investerat pengar så betyder inte det att man blir personligt ansvarig för alla fel och brister i företaget. Det är givetvis problematiskt att bloggare tipsar om preventivmedel som inte är säkra, men influencers är faktiskt inga vetenskapsmän och det hoppas jag att de flesta förstår.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB