Startsida / Inlägg

Samir Badrans nya låt

av tramsfrans
Samir

Samir Badran har släppt en ny låt! Den handlar om hur mycket han hatar att vara artist! Låten heter ”Karma is a bitch” och fokuserar på att alla han jobbar med egentligen är falska. Ungefär som i Paradise Hotel typ! Nöjesbladet har pratat med Samir:

”-Jag vill stoppa den här hatgrejen och även utnyttjandet av artister. Så fort en person blir artist, så kommer hundratals människor som vill liksom mjölka alla pengar ur den här personen och all energi och ta alla glädje från den. Det är standard.”

Det känns tråkigt att det kommer som en överraskning för Samir att folk i musikbranschen vill tjäna pengar. Frågar ni mig så är det inte speciellt konstigt att man som artist får olika förfrågningar från personer som vill jobba med en på olika sätt. Det är liksom en del av jobbet. Man kan inte bara spela banjo och gå hem sen. Eller ja, det är klart det går, men då kommer man aldrig få vara med i Lotta på Liseberg.

Låten har självklart fått en video med ett tungt budskap också. Samir utvecklar:

”-Hela videon är uppbyggd så att jag räddar ett litet barn, Teodor. Han är tolv år och har precis kommit in i den här branschen. I videon drar jag honom från en manager som vill att Teodor ska signa ett kontrakt där det står i princip att ‘jag äger alla pengar du har och kommer tjäna för resten av ditt liv’. Det är överdrivet, men det är i princip så avtalen ser ut, men med andra ord.”

Samir Badran räddar alltså en tolvåring från att bli en slav i sin nya musikvideo! Det måste jag ändå erkänna att jag inte såg komma.

”– Jag gjorde låten för att jag är trött på allt i den här branschen. Det är väldigt fint utåt och alla är glada och så vidare, men de flesta jag har pratat med och som jag känner ifrån den här branschen har blivit väldigt lurade och alla försöker utnyttja alla och det är mycket falskhet och hat. Jag kände bara för att berätta om det här i en låt”

Det återstår att se vilken effekt Samirs nya låt kommer att ha på musikbranschen i Sverige. Kanske blir det här en vändpunkt som vi alla kommer att minnas! Kanske alla dumma personer kommer få en insikt nu och sluta vara dumma? Vart var DU någonstans när du hörde Samir Badrans låt ”Karma is a bitch” första gången? Det här kan vara början på ett nytt uppror. Kom ihåg var ni hörde det först.

Taggar Samir Badran

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB