Startsida / Inlägg

Blondinbella vill bygga ett dagis

av tramsfrans
bella

Idag så fyller Blondinbella 27 år! Om ni inte haft åldersångest tidigare så är det i princip omöjligt att inte få det när man konstaterar att Bella redan hunnit med giftermål, skilsmässa, husköp och två små barn vid en ålder då de flesta knappt har kommit ur puberteten.

Nu avslöjar Blondinbella ännu en framtidsplan för oss läsare. Hon vill bygga ett dagis i anslutning till kontoret!

”Jag vill verkligen vara en chef som peppar till familjeliv trots karriären. Hos oss ska man få ihop det. Aldrig aldrig känna att man måste välja. I framtiden hoppas jag få ha en förskola i anslutning till kontoret. Det finns inte tid att bygga det idag men någon gång.”

Om det är någonting man lärt sig så är det att Blondinbella inte är rädd för okonventionella lösningar. Finns det inget dagis vid kontoret så får man bygga ett själv! Varför lämna sina barn till ett kommunalt alternativ när man kan bygga ett eget privat dagis på kontoret!

Jag hoppas faktiskt att Blondinbella kommer öppna Sveriges första entreprenörsdagis. Nedan kommer några tips och idéer på hur det skulle kunna vara.

1.  Nätverkarskola. Istället för en klassisk inskolning så får barnen mötas under mer avslappnade former på ett mingel sponsrat av Pampers, där de barn som lärt sig greppa med händerna får dela ut visitkort till varandra.

2. Roligare utflykter. På vanliga dagis är det vanligt att barnen tas med på skogsutflykter eller andra naturaktiviteter. Det här är ett förlegat sätt att umgås på, eftersom man ändå knappt kommer vara i skogen som vuxen. Det är betydligt bättre att ta med barnen på till exempel en jobbmässa eller en inspirerande föreläsning, där de faktiskt lär sig något nytt och viktigt inför framtiden.

3. Förbjudet att sova middag. If you snooze you lose! Det är faktiskt helt obegripligt att barn på dagis får sova middag. Det är dyrbar tid som egentligen skulle kunna användas till något annat. Till exempel telefonmöten med Zürich.

4. Pitchmöten. På tråkiga sossedagis så är det oftast någon sorts läroplan som brukar styra verksamheten, men på ett entreprenörsdagis så får barnen själva bestämma vad de vill göra. Bästa pitchen vinner och får bestämma vad man ska göra för aktivitet dagen efter. Ett kul sätt att motivera ungarna på!

5. App. Barnen sköter det mesta av kommunikationen med personalen genom en app där man själv får ange vad man vill äta till lunch och signalera om man behöver gå på toa. På så sätt utnyttjar man personalens tid på bästa sätt, och det blir lättare att planera verksamheten.

Nu hoppas jag verkligen att det här dagiset kommer bli verklighet snart! Det är dags för Sverige att få sitt första entreprenörsdagis anpassat för den framtida arbetsmarknaden. Jag längtar!

Taggar Blondinbella

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB